Kirjat kuuluu kirjahyllyyn ja lukijan käsiin

Kun niin paljon nojataan internetiin ja tietokoneisiin nykyään, verkkosivustollani purin tämän hätälauseen ilmoille. Pidetään kirjat kodeissaan kirjahyllyissä eikä anneta kaiken maailman sisustusnikkareiden niitä hävittää.

Filosofisessa mielessä kirjoittajalla saattaa olla haasteena oma suhteensa muihin kirjoittajiin. Filosofi yleensä kiinnostuu vanhoista filosofeista, jotka pohtivat maailmaa jo ennen ajanlaskun alkua ja niillä ajallisilla tietämillä. Löysin vanhoista filosofeista oivallista kirjoitusta kirjasarjasta Kansojen historia, sen oivallisesta suomennoksesta. Tuo kirjasarja kuuluu säilyttää painoksinaan kirjahyllyissä iäti. Antakaa kirjasarjalle ja muille hyöty- ja arvokirjoille (kuten tietosanakirjoille) sijaa kirjahyllyissänne sukupolvilta toiselle ja paljon kauemmaksikin. Hyödyntäkää antikvaaripalveluja löytääksenne tämä kirjasarjan yhä uudelleen. Sama koskee ennen meitä eläneiden filosofien kirjoituksia ja tästä lähtienkin. Suurten filosofien kirjoitusten suhteen neuvon olemaan kunnioittava ja varovainen. Filosofialla on taipumusta jopa muuttaa maailmaa, filosofiaan ei ehkä kannata hurahtaa, vaan nautiskella siitä rauhassa omassa elämässään hyötyäkseen itseään viisaampien opeista.

Koko kirjoitus löytyy verkkosivustolta Tyhjäpaperi (http://www.kolumbus.fi/tyhjapaperi) nimellä Toiminnallinen ajattelu 41.

 

TarjaKaltiomaa

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi ( http://www.kolumbus.fi/tyhjapaperi ) kristillisyydestä nimenomaan filosofiana, ei uskontona. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, monipuoluediggari, seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu