Kukkaisniityllä Helsingin tapaan

Kansallismuseolla on tänään kesätapahtuma nimeltään Kesäpiha. Pihalle oli järjestetty musiikkia, hellepäivä ja kukkasten sidontaa. Suurten varjoisten puitten alle oli levitetty mattoja, joiden päällä saattoi sitoa kukkakimppuja tai hiuskoristeita. Äpäreihin oli laitettu kauniita erivärisiä kukkia ja ruohikolla olevien mattojen päällä oli nauhoja ja muuta tarpeellista tarviketta.

Helsinki näyttää kävijöilleen tavallisesti asfalttia ja talven mittaan monen laatuista lunta ja sohjoa, joten Kansallismuseon kesäpiha näyttäytyy kaupunkilaisille todellisena keitaana. Myös museon kahvila oli auki palveluineen. Talon sisällä oli miellyttävän viileää kesän helteisimmän päivän vastapainoksi.

Ja sitten kuvien ja kukkien pariin.

Kansallismuseo kesäpiha 2022: Kuvaajan sitoma kukkakimppu. Lopputulos ei huono.

 

Kansallismuseo kesäpiha 2022: Museon takana seisoskeli tapahtuman banderolli.

 

Kansallismuseo kesäpiha 2022 Tapahtuman ohjelma.

 

Kansallismuseo kesäpiha 2022: Ensimmäiset kukkien sitojat saapuivat paikalle.

 

Kansallismuseo kesäpiha 2022 Kukkien valinta ja sidonta käynnistyi.

 

Kansallismuseo kesäpiha 2022 Maailma on suorassa, kuva kepeän vinossa hellepäivän kunniaksi.

 

Kansallismuseon kesäpiha 2022. Kukkakimppua varten oli myös vettä ja muuta tarpeellista, jotta kimppu säilyy kotiin saakka.

 

Kansallismuseo kesäpihatapahtuman aikaan 2022. Museon sisäänkäynti on ylväs ja sisällä museossa on kansallisen kotoisa tunnelma.

Kesäpihaohjelman kukkiensidonta osuuden järjesti hupsansaa ry, jonka verkkosivuilla www.hupsansaa.com on tapahtumajärjestäjien esittelyä.

Kannatti lähteä Facebook-kutsun saaneena Espoosta Helsinkiin viihtymään museolla ja kauniilla museon pihalla.

26.6.2022 Tarja Kaltiomaa

Edellinen blogikirjotukseni tällä palstalla:

Muutos ja sen kaverit aika ja paikka | Uusi Suomi Vapaavuoro

 

 

TarjaKaltiomaa
Espoo

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi UUSI OSOITE http://www.tyhjapaperi.fi kristillisyydestä filosofisen näkemyksen ja kirjan Kristillinen filosofia perusteella. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, "monipuoluediggari", seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti. Jäsenyyksiä yhdistyksissä: Espoon Kirjailijat ry jäsen vuodesta 2013 (hallituksessa vuonna 2022), Soukan Kamerat ry hallituksen jäsen vuodesta 2014, yhdistyksen sihteeri, Luonnonfilosofian seura jäsen vuodesta 2013, Suomen Filosofinen yhdistys jäsen vuodesta 2013, kotiseutuyhdistys Kivenlahti-Stensvik ry kannatusjäsenyys. Olen kirjailija ja yhteiskunta-aktiivinen seniorikansalainen, eläkkeellä atk-uran jälkeen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu