Kunhan vain huvikseni kirjoitan

Pyykkinarukirje on viesti periaatteella to whom it may concern. Viestiin ei odoteta vastausta, mutta usein on mahdollista kommentoida. Piirros: Tarja Kaltiomaa

Kunhan vain kirjoittelen huvikseen

Vapun jälkeinen arki, jossa vettä sataa kuin saavista kaatamalla. Ja on viileää säätä. Sade tekee hyvää luonnolle. Ilma puhdistuu.

 

Viimeisin runoni:

 

Runo: Runo

 

Ajallinen silta.

Silta ajassa. Lähtöpiste.

Määrätty päämääräpiste.

Piste ajassa.

Kohtalon lasten lähdöt

ja saapumiset ajassa.

 

En sinulle ole läsnä,

vaan jossakin galakseilla,

aika-avaruudessa.

 

Olla läsnä.

Saapumispiste johonkin,

jonkun luo.

Luokse.

 

Kulkua ajassa.

 

Elävät ihmiset,

aika-avaruudessa

ylittämässä kuoleman laaksot

siltoja pitkin.

 

Saapumispiste.

 

9.4.2023 TK

 

Pöydän kulmalla

 

Pieni vaalea pöytälamppu, koristeinaan haamujen ääriviivat, nuo taiteiden pyöreät kehät, joita mukanamme kannamme.

 

Siihen nojaan, no jaa, nojaa pieni figuurineito lampun värinen, värisenä, sauva kädessään kulkunsa merkkinä.

 

Pieni kukkaruukku, asetelmassa suuri suhteessa muuhun pöydän kulmalla. Oranssi reuna, vino muoto on kukkaruukulla, elävä pieni huonekasvi ruukussa (vettä pyytämässä).

 

Oranssia muutakin näkyy pöydällä.

 

Pelastusrengas on oranssin värinen, se on muistitikun peränä, muistina.

 

Hiiri on vaaleanpunainen.

 

Akku musta, siinä pieni vihreä valo virran merkkinä.

 

Pöydän reunalla seinää vasten on toinen joulukukka-asetelmista, joita on kaksi samanlaista. Punaisessa ruukussa on elävä pieni palmu ja silkkinen joulutähti, poinsettia englanniksi.

 

Muistilappuja ja muutakin on pöydän kulmalla.

 

22.3.2023 TK

 

Nämä runot ovat uusia tulokkaita verkkosivustollani www.tyhjapaperi.fi

Vuoden vaihde, talvi ja alkukevät ovat olleet minulla sadonkorjuun aikaa. Sivuston sisältö on siirtynyt vanhalta sivustopaikalta tänne uuteen. Siirto poiki neljä e-kirjaa, joiden nimet ovat Ajassa auraten 4, Toiminnallinen ajattelu Filosofia osaksi arkea, Kansantalouden uudet mahdollisuudet, Kansantalouden uhkat voidaan torjua  Pysyvä kansantalous sekä Kriittistä tieteen filosofiaa Tiede yhteiskunnan hyväksi. Ei siis ole ollut ihan vähäpätöistä kirjoittelu tässä verkkolehdessä Uusi Suomi. Toivottavasti näistä kootuista sisällöistä on lukijoille hyötyä. Ja kansantaloudelle.

Kirjoittamisen lisäksi olen pitänyt jo esitelmänkin. Ja toivottavasti onnistuu silläkin saralla asiat. Kirjasta on hyvä päästä kertomaan. Moni kertoo nykyään taiteestaan ja tieteestään omaehtoisesti suoraan sosiaalisen median palveluissa. Tasapaino varmaankin löytyy Suomessa kivijalkatoiminnassakin. Kulttuurin kivijalka. Kulttuurin kivijalka kerberaatiot. Ihmisiä kaikki tyyni. Jos he ovat kerberaatioita ja jos eivät olisi, olisivat tässä samassa tilanteessa kuin kulttuurin tuottajat – estämässä itsensä toimintaa. No tästäkin taisi melkein tulla kuin runo vaan.

2.5.2023 Tarja Kaltiomaa

 

 

TarjaKaltiomaa
Espoo

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi UUSI OSOITE http://www.tyhjapaperi.fi kristillisyydestä filosofisen näkemyksen ja kirjan Kristillinen filosofia perusteella. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, "monipuoluediggari", seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti. Jäsenyyksiä yhdistyksissä: Espoon Kirjailijat ry jäsen vuodesta 2013 (hallituksessa vuonna 2022), Soukan Kamerat ry hallituksen jäsen vuodesta 2014, yhdistyksen sihteeri, Luonnonfilosofian seura jäsen vuodesta 2013, Suomen Filosofinen yhdistys jäsen vuodesta 2013, kotiseutuyhdistys Kivenlahti-Stensvik ry kannatusjäsenyys. Olen kirjailija ja yhteiskunta-aktiivinen seniorikansalainen, eläkkeellä atk-uran jälkeen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu