Miten terveellisyys voisi tulla taas muotiin?

Marjoista luonnonantimina valmistetaan terveellisiä mehuja.

Näytti olevan vuonna 2019 hakukoneen mukaan, että mentyäni Alkoon ostamaan viiniä, näin heti sisääntuloalueella myymälässä Iltalehden lööpin mehun vaarallisuudesta. Tuli aivan absurdi olo lööpistä.

Tiedän ikäpolvittain ihmisiä ja oman ikäisiänikin, jotka ovat koko ikänsä juoneet mehua ja elävät edelleen ja ovat eläneet 80-, 90- ja jopa 100-vuotiaiksi mehua juomalla.

MEHU EI OLE VAARALLISTA, VAAN TERVEELLISTÄ JUOTAVAA!

Medikalisaatio ja tieteelliset väittämät tuottavat ihmisille pelkotiloja, jotka estävät normaalin elämän ja normaalin suhtautumisen elämään.

Eräänä kesänä pari vuotta sitten hellekesän mittaan otsikoitiin usein, että pikkulapsi oli hukkunut mökillä. Eikä vanhemmat olleet huolehtineet, että lapset juovat tarpeeksi. Lapset voivat juoda ihan turvallisesti kaupan olevia mehuja ja mehutiivisteitä. On parempi antaa lapsille tarpeeksi juomaa, kuin aiheuttaa vaaraa, että nämä janoisina yrittävät juoda pihasaavista tai järven rannasta VETTÄ! Vettäkin lapsille voi juottaa nokkamukista tai juomapullosta, mutta mehu on parempi juoma, kun siinä on hieman sokeriakin.

Toisin kuin luullaan, ihminen tarvitsee myös sokeria. Sokeria saadaan perinteisesti hedelmistä ja marjoista ja nykyään kaupallisista tuotteista, mehut, hillot, jäätelöt jne. Ihminen tarvitsee sokeria muun muassa aivojen ravinteeksi nopeana energiana. Aiheesta lisää kirjoituksessa Mittausvirhe III.

Tietääkö nykyinen kuluttajakansa, mikä edes on terveellistä, tai mikä normaalia?

Yritin taannoin etsiä kaupasta shampoota ja hoitoainetta normaaleille hiuksille. Taajaman K-kaupan hyllyn perältä löytyi yksi tuote, jossa oli sana normaali, olin etsinyt monet suuret kaupat ennen sitä.

Miten on käynyt sanalle terveellinen? Näkeekö sitä käytettävän tuotteista nykyään? Luultavasti ei juuri näy, koska tieteellisesti tuotetuille keinoruuilla pitää löytyä keinotekoisia perusteita mainostaa niitä.

Väitteeni on: luonnollinen, terveellinen ja normaali ovat varma valinta kaupassa. Kuluttaja määrää ja hallitsee markkinoita!

Kuluttajan ei ehkä kannata ulkoistaa luonnollista tietämystä omasta voinnistaan ihmisenä pelkästään tieteelle, myös omasta järjen käytöstä voi olla apua terveyden seurannassa.

 

 

+1
TarjaKaltiomaa
Espoo

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi ( http://www.kolumbus.fi/tyhjapaperi ) kristillisyydestä nimenomaan filosofiana, ei uskontona. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, monipuoluediggari, seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu