Muutamia internetissä julkaisemiani valokuvia

Suunnilleen vuodesta 2013 lähtien olen kirjoittanut tekstipitoista blogia tällä palstalla. Jotkut aiheeni ovat käsitelleet myös valokuvausta. Tuon tähän muutamia valokuviani, joita olen julkaissut some-profiilissani, Facebook-ryhmissä ja Twitterissä. Muistelen samalla missä yhteydessä kuva on julkaistu.

 

Digimatto. Tällä kuvalla mainostan Facebookissa verkkosivullani olevaa digimattoa. Valokuva: Tarja Kaltiomaa

Verkkosivustollani Tyhjäpaperi on kolme digimattoa: Verkkosivusto Tyhjä paperi Energia-asiaa (kolumbus.fi)

 

Kansalaistori vuonna 2012. Valokuva: Tarja Kaltiomaa

Nyt tällä paikalla taitaa olla uusi Oodi-kirjasto. Värikäs kuva muistuttaa Helsingin monista rakennusvaiheista rautatieaseman läheisyydessä. Niin katoaa mennyt maailma, kuvissa säilyy muistot vaan.

 

Kattopalaveri, kuvattu tammikuussa 2021. Valokuva: Tarja Kaltiomaa

Kuva katolla istuvista puluista erottuu melko koskettavana muiden kuvien joukossa, joten tuli valittua tähän esille nostoon. Kuva ei ehkä ole kovin tärähtänyt, vaikka siltä näyttää, kuvattu tammikuisena sumuisena aamuna.

 

Apina ja lumiukko. Kuva on kuva-aarre, joka kuvaa sattuman kulkua elämässä. Olin saanut pääsiäismunasta gorillafiguurin ja samaan aikaan pöydälläni oli Aku Ankka -lehti, jossa on sama aihetta oleva kuva. Valokuva: Tarja Kaltiomaa

 

Kaatunut puu 2011. Olin kameran kanssa paikalla, kun asuinpaikkakunnallani oli kaatunut vanha koivu. Yksi tuolloin ottamistani kuvista julkaistiin myös paikallislehdessä. Valokuva: Tarja Kaltiomaa

Kuvista voi nähdä, että kameran käyttö voi olla monipuolista. Tärkein kamera on mukana oleva kamera. Kuvista voi muodostaa itselleen kuvapäiväkirjaa, joka auttaa muistamaan elämän varren asioita. Edellisellä vuosisadalla oli tärkeää koota perheenjäsenistä ja tuttavista otetuista valokuvista albumeita. Albumit auttoivat myös vanhalla iällä muistamista. Nyt valokuvien runsauden aikakaudella kuvat on usein myös kadotettu. Onko oman suvun vanhuksilla albuminsa vai katoavat kuvat sitä mukaa, kun kännykät vaihtuu?

 

10.8.2021 Tarja Kaltiomaa

 

 

TarjaKaltiomaa
Espoo

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi UUSI OSOITE http://www.tyhjapaperi.fi kristillisyydestä nimenomaan filosofiana, ei uskontona. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, monipuoluediggari, seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti. Jäsenyyksiä yhdistyksissä: Espoon Kirjailijat ry jäsen vuodesta 2013 (hallituksessa vuonna 2022), Soukan Kamerat ry hallituksen jäsen vuodesta 2014, yhdistyksen sihteeri, Luonnonfilosofian seura jäsen vuodesta 2013, Suomen Filosofinen yhdistys jäsen vuodesta 2013, kotiseutuyhdistys Kivenlahti-Stensvik ry kannatusjäsenyys. Olen yhteiskunta-aktiivinen seniorikansalainen ja eläkeläinen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu