Onnellinen maailma

Pienessä sydämessä voi olla paljon rakkautta.

Suomalaiset valittiin jälleen kerran maailman onnellisimmaksi kansaksi. En tiedä miten tähän tulokseen on päädytty, mutta itselleni on rakkaaksi käynyt Suomen luonto, joka ei ole ollenkaan helppo vaan melko vaativa. Etelä-Suomen vuodenajat ovat kuin Vivaldin musiikkilevy Vuodenajat, jokainen samanarvoinen ainakin pituudeltaan. Jokainen vuodenaika omalla paikkakunnallani kestää kolme kuukautta.

Nyt kevät on alkanut. Levylautasilla ja musiikkisovelluksissa kiirii mieleen tuttuja musiikkikappaleita, jotka nostattavat tunnelmaa. Kevät ja minä. Ilma on kuulas ja raikas ja taivas on sen värinen kuin on joskus kauan muinaisuudessa sen tiennyt olevan: vaaleansininen. Taivaan kansi vaihtelee kirkkaudessaan sinisen eri sävyissä, pilvihattaroita kannatellen, tuulien puhallellen, yön mustaan kirkkauteen ja tähtien tuikkeeseen. Viime yö oli täysin sumuinen, lähelläkin olevat rakennukset peittyivät usvaan.

Laulu Kevät ja minä, Tommi Läntinen

Tommi läntinen – Kevät Ja Minä Lyrics | Genius Lyrics

 

Kamerallani olen jo kuvannut ensimmäiset keltaiset krookukset aurinkoisen kadun varrelta. Pari päivää kului ja maasta ponnisti myös sininen krookus. Muut kukkapaikat ja kukkapenkit ovat vielä lumen alla.

Kesäaika alkaa.

Vaatii pientä vaivannäköä suhtautua hyvin kellojen kääntelyyn. Ihmisten maailma, ihmisten vaiva. Ihmisinä näemme ylimääräistä vaivaa muun luonnon, eläinkunnan ja kasvikunnan hyväksi.

Espoon kellomuseolla on valtavan suuri kellorakennelma, täydestä raudasta valmistettu joskus. Kellon rakentamiseen ja valmistamiseen, sen säätämiseen, on suhtauduttu aikoinaan hyvin pieteetillä. Se on ollut vakava ja tärkeä hanke. Meille nykyihmisille mielestäni ei ole liika vaiva säädellä planeettamme vakautta siirtelemällä kellot talviaikaan ja kesäaikaan. Uskon esivanhempiemme olevan tyytyväisiä asian tilaan.

Säätely, vaihtelut. Toisinaan saamme kuulla uutisissa hyvinkin tarkkoja tietoja jonkun ihmisen velvoitteesta säätelyyn. Kun tekee muistiinpanoja ja merkintöjä jostakin maailman yksityiskohdasta saa itselleen tarkan tiedon säätelystä. Siinä on luovuutta ja yksiön vastuuta. Yksilön sitoutumista planeetan liikkeisiin.

Eräänä yönä vuosia sitten katsellessani tähtitaivasta yöllä en nähnyt Otavaa. Hieraisin silmiäni ja katsoin useana iltana. Otavaa ei näkynyt. Tyydyin siihen ja joskus jännitin, että en edes halua sitä nähdä. Tähtitaivaat tuntuivat tuolloin avaruuden kulkureiteiltä. Ja sitten Otava taas palasi. Tuollainen vuosien seikkailu on kuin vain mielikuvitusta, mutta mitenkä muutenkaan kuin mielikuvituksen siivin avaruus aukeaa.

Onnellisen maailman onnelliset ihmiset.

 

Kevään 2021 ensimmäisiä krookuksia.
Kevään 2021 ensimmäisiä krookuksia.

 

Aikaan on tässä maailmassa suhtauduttu vakavasti.
Aikaan on tässä maailmassa suhtauduttu vakavasti. Suuren suuri kello on ollut joskus aikaa mittaamassa.

 

Keltaiset krookukset ovat kuin taivaista pudonneita tähtiä.
Keltaiset krookukset ovat kuin taivaista pudonneita tähtiä.

 

Pienessä sydämessä voi olla paljon rakkautta.

 

 

0
TarjaKaltiomaa
Espoo

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi ( http://www.kolumbus.fi/tyhjapaperi ) kristillisyydestä nimenomaan filosofiana, ei uskontona. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, monipuoluediggari, seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu