Pisteitä rauhan jatkumiselle

Kirjan Kristillinen filosofia pahvikirjakansi 2021 Mediapinta 2021

Viime vuosisadan sodat johtuivat rahan puutteesta.

Suomalainen toivoi sata vuotta sitten, että kaikille annettaisiin niin paljon rahaa kuin kukin tarvitsee. Seppä Ilmarinen sanoi, että siinä tapauksessa vain hän tekisi työtä. Tämä tapahtui ennen tietokoneiden keksimistä. Seppä Ilmarinen olisi takonut pajassaan rahaa ja muu kansa olisi ollut vapaalla.

Miten asia on nykyään? Meillä on toimivia rahoitusjärjestelmiä, joiden avulla on mahdollista ”annostella” rahaa kansalaisille ja kuluttajille kullekin oikeudenmukaisesti ja tarpeiden mukaan. Järjestelmiä voidaan edelleen kehittää. Raha on tietokoneistunut.

Jopa kansalaispalkkajärjestelyt ovat teknisesti mahdolliset.

Rahaa on nykyäänkin ihmisten toiminnallisuuteen nähden liikkeellä liian vähän.

Sadan vuoden aikana on tullut liikenne, autoistuminen, sivistys kirjallisuuksineen, koulutus on kehittynyt, työpaikat ovat nykyään moderneja viihtymislaitoksia, työsuojelu on parantunut raskaissa töissä. Maassa kuin maassa ihmiset ovat toiminnallisia ja tekevät työtä mielellään.

Tätä kaikkea kuuluu rahoittaa. Osittain se on jo nyt onnistunutta, mutta nimenomaan rahoitusala tarvitsee kehitystä edelleen.

Suomi on jo nyt hyvin teknistynyt. Kansainvälinen yhteistyö on myös nykyään täysin totta.

Radiotoimittajat ja television toimittajat näyttävät elävän kuin psykoottista traumaa ja esittelevät sotapelkojaan suoraan kansalaisille.

Viime vuosisadalla ihmiset äityivät käyttämään kaiken rahan sotavarusteluun.

Nykyään ihmiset eivät ole vielä toipuneet viime vuosisadan sodista. Maa on kuitenkin nykyään hyvinvointivaltio, joka tarjoaa jokaiselle sekä fyysistä että terapeuttista toipumista, mitä moni tarvitsee. Henkiseen toipumiseen menee kauan. Osa suomalaisista ei ole vielä toipunut edes Ranskan vallankumouksesta 1700-luvun lopulla. Ihmisen kuntoutuminen terveeksi henkisessä mielessä kestää kauan. Sitä oireistoa moni suomalainen ilmentää.

Rahan puute tekee ihmisistä hermostuneita – ihmiset ovat kuin nuorallakävelijöitä, jossa pitää ponnistella pysyäkseen rauhan puolella. Herpaantuneisuus ajaisi heidät heidän henkisesti totuttuihin sotakuvioihinsa.

Suomalaisten mediaihmisten pitää rauhoittua. Ei suomella ole muuta hätää kuin he.

Maailman selitys on annettuna kirjassani Kristillinen filosofia. Vaikka se on naurettava ja vain naisen kirjoittama, se on totta. Olen sen jälkeen kirjoittanut mm. rahoitustoimialan kehitystarpeesta useissa blogeissani.

Kirja-ala etsii suomalaista kirjaa vientituotteeksi. Lukekaa Kristillinen filosofia (Mediapinta 2021, nid. 530 sivua, omakustenne Tarja Kaltiomaa) ja katsokaa, onko siitä sellaiseksi.

Rauhoittukaa suomalaiset poliitikot ja lehdistö. Kaikki on pelastettavissa!

Rauha maassa.

 

4.5.2022 Tarja Kaltiomaa

 

Edellinen kirjoitukseni Avoimet ovat Karhusaaressa:

Avoimet ovet Karhusaaressa | Uusi Suomi Vapaavuoro

TarjaKaltiomaa
Espoo

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi ( http://www.kolumbus.fi/tyhjapaperi ) kristillisyydestä nimenomaan filosofiana, ei uskontona. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, monipuoluediggari, seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti. Jäsenyyksiä yhdistyksissä: Espoon Kirjailijat ry hallituksen jäsen vuodesta 2022, Soukan Kamerat ry johtokunnan jäsen vuodesta 2013, Suomen Luonnonfilosofian seura jäsen vuodesta 2013, Suomen Filosofinen yhdistys jäsen vuodesta 2013, kotiseutuyhdistys Kivenlahti-Stensvik ry kannatusjäsenyys. Olen yhteiskunta-aktiivinen eläkeläinen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu