Rakas päiväkirja!

Blogisti jännittämässä ja vuoroaan odottamassa reunuspenkillään. Valokuvan otti Ulla-Liisa kamerallani.

Nyt on niin paljon soopaa ja niin paljon soopaa tullut sisään, että jollekin pitää purkautua. Onneksi olet paikalla kuulemassa. Voit laittaa vaikka kuulokkeet korville. Tai voit laittaa selaimen lukemaan ääneen. Pääasia on, että keskityt hetken. Pääasia on että keskityt hetken. En olisi koskaan uskonut itsestäni tulevan jonkinlainen pilkkufriikki. On niin kuitenkin tapahtunut. Tietokone välittömästi osoittaa pilkun paikan, jos se jää puuttumaan. Ei se kuitenkaan aina osoita. Se ei aina löydä pilkkuvirheitä. Samaa sanoo tietokoneen viirustorjuntaohjelma. Sekään ei aina löydä viiruksia. Pitäisikö minun uskoa että niitä ei ole vai ajatella että kas vain maksuohjelma siis ei löydä viiruksia. No, en ole sille vihainen.

Tietokoneita ihmiset omilla asenteillaan työtä tekevinä tärkeinä (tärkeilijöinä) kehittävät yhä uusia maksavia ohjelmia ja yhä uusia maksettavia asioita ja palveluita ja nykyään samalla asenteella puhutaan tietokoneista tekoälykkäinä.

Miten käy ihmisparan.

Näillä näkymin ei hyvin.

Televisio näyttää menneisyyden apocalypticaelokuvia. Ne kertovat ihmiskunnan menneisyydestä.

Menneisyydessä ihmiskunta oli tässä samassa tilanteessa.

Miesväki, joka ei vielä edes tiennyt, mikä ihmiskunta on, pysyi omalla mukavuusalueellaan kehittämässä oman älynsä mukaista tekoälyä, kaiken voittavaa, kaiken tekevää. Laskutus tehostuu, hinnat nousee.

S))//(I&/%¤#”!&/I)O==??=)=(/ (ärräpäitä, ärräpäitä)

Koko Suomi asuttuna!

Ihmisille pitää keksiä myös rahoitus.

Tänään istuin kaupan ulkopuolella nauttimassa edullisen kahvin ja pullan sekä purkillisen limonadia. Kun purkki tyhjeni, laitoin sen pöydälle ja sanoin läsnäoleville, että joku korjaa sen siitä ja saa rahaa. Hetken päästä otin tölkin taas haltuuni. Tuon hetken olin käyttänyt ajattelemiseen. Voin itse palauttaa tölkin ja saada rahaa. Tällöin pöytäseurue myönsi saman mitä itsekin tuumasin: ajattelemallakin voi tienata rahaa!

Jos me naisväki (nice folks) emme puutu ajoissa asioihin, joudumme kaikki perikatoon. Taas uudelleen.

Kirjassani Kansantalouden uudet mahdollisuudet kerron oikeasti uusista keinoista myös tulottaa ihmisiä. IHMISIÄ! Ei pelkkiä koneita. Kirjassani Kristillinen filosofia kerron elämän tarkoituksen ja miksi me ihmiset olemme täällä. Maan päällä!

Kiitos kun kuuntelit, Rakas Päiväkirjani!

21.5.2024 Tarja Kaltiomaa

Edellinen kirjoitukseni Vapaavuorossa: Helsingin kaupunginmuseon tarjontaa: Mestat ja huudit -näyttely | Uusi Suomi Vapaavuoro

 

 

 

 

 

TarjaKaltiomaa
Espoo

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi UUSI OSOITE http://www.tyhjapaperi.fi kristillisyydestä filosofisen näkemyksen ja kirjan Kristillinen filosofia perusteella. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, "monipuoluediggari", seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti. Jäsenyyksiä yhdistyksissä: Espoon Kirjailijat ry jäsen vuodesta 2013 (hallituksessa vuonna 2022), Soukan Kamerat ry hallituksen jäsen vuodesta 2014, yhdistyksen sihteeri, Luonnonfilosofian seura jäsen vuodesta 2013, Suomen Filosofinen yhdistys jäsen vuodesta 2013, kotiseutuyhdistys Kivenlahti-Stensvik ry kannatusjäsenyys. Olen kirjailija ja yhteiskunta-aktiivinen seniorikansalainen, eläkkeellä atk-uran jälkeen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu