Valkovuokot, metsäorvokit, kirsikkapuun oksat, luonnon runous

Metsäorvokkikimppu metsässä. Zoomi jalkatyönä, kiipesin rinteelle lähelle. Valokuva: Tarja Kaltiomaa
Valkovuokkoja ylhäällä rinteellä, etäkohdistus kameran zoomilla. Valokuva: Tarja Kaltiomaa

 

Metsäorvokkikimppu metsässä. Zoomi jalkatyönä, kiipesin rinteelle lähelle. Valokuva: Tarja Kaltiomaa

 

Kivisydän polulla, kameran lähitarkennus. Valokuva: Tarja Kaltiomaa

 

Paikkakuntamme Kivenlahden erikoisuus, koristekirsikkapuut kukkivat nyt. Kohdennus suoraan lähituntumalta kameralla. Valokuva: Tarja Kaltiomaa

 

Kivenlahdessa on paljon kiviä ja niitä voi käyttää helposti kameraharjoituksiin. Rantakiviä riittää ja niillä kaikilla on oma luonteensa, joka tulee esille kuvassa. Valokuva: Tarja Kaltiomaa

Kamerakerhon jäsenenä pidämme mottonamme: ”Paras kamera on mukana oleva kamera”. Osallistuminen kamerakerhon toimintaan tekee valokuvaamisesta ryhdikkään harrastuksen. Kerhossa on jäsenille laadittu ohjelma sekä kevääksi että syksyksi ja nykyään paljon mahdollisuuksia kuvien julkaisemiseen kerhon sivuilla ja some-ohjelmissa. Yhdistystoiminta sopii hyvin eläkkeelle jääneen harrastukseksi. Kun on joutunut luopumaan omasta firmasta eläkkeelle jäätyä, kerho toimii firman korvikkeena. Valokuvausharrastus on nykyäänkin melko tekninen laji, mutta kerhossa oppii niksit ja käytännöt. Yhdessä kuvien katsominen on hauskaa.

Kerhon Instagram-projektin myötä huomasin, että Suomessa on satoja valokuva- ja kamerakerhoja. Kuvausharrastajan kannattaa etsiä paikkakuntansa kerho ja tutustua kerhon toimintaan internetissä ja sitten jäsenhakemuksen laatimiseen. Oma kerhoni on Soukan Kamerat, jonka toiminnan 50-vuotisjuhla tulee parin vuoden kuluttua, linkki sivustolle:

Soukan Kamerat | Kamerakerhotoimintaa Espoonlahdessa jo vuodesta 1974

Edellinen blogikirjoitukseni on Pisteitä rauhan jatkumiselle:

Pisteitä rauhan jatkumiselle | Uusi Suomi Vapaavuoro

16.5.2022 Tarja Kaltiomaa

 

TarjaKaltiomaa
Espoo

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi UUSI OSOITE http://www.tyhjapaperi.fi kristillisyydestä filosofisen näkemyksen ja kirjan Kristillinen filosofia perusteella. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, "monipuoluediggari", seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti. Jäsenyyksiä yhdistyksissä: Espoon Kirjailijat ry jäsen vuodesta 2013 (hallituksessa vuonna 2022), Soukan Kamerat ry hallituksen jäsen vuodesta 2014, yhdistyksen sihteeri, Luonnonfilosofian seura jäsen vuodesta 2013, Suomen Filosofinen yhdistys jäsen vuodesta 2013, kotiseutuyhdistys Kivenlahti-Stensvik ry kannatusjäsenyys. Olen kirjailija ja yhteiskunta-aktiivinen seniorikansalainen, eläkkeellä atk-uran jälkeen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu