Viihtymistä kesäparvekkeella

Parvekekukat ovat tänä vuonna onnistuneet hyvin. Kesä ei ole ollut liian kuuma. Kasvit voivat hyvin. Niihin on kasvanut tavallista rehevämmät lehdet ja ne kukkivat runsaasti.

 

Margareetta ei siedä liikaa kastelua.

Kasvatan tänäkin vuonna kelloköynnöstä, johon ovat ilmestyneet ensimmäiset pienet nuput. Elokuussa on odotettavissa kukkaloistoa.

 

Petunia on helppohoitoinen kukka ja kukkii runsaasti koko kesän.

 

Tänä kesänä on ollut paljon viihtyisiä hetkiä istua parvekkeella. Kissakin on oppinut pysymään parvekkeella niin, että se on vain pari kertaa kesän aikana hypännyt kaiteelle.

Begonia-amppeli on ollut kesän näyttävä ihastus, mutta senkin voi pilata liialla kastelulla.

 

Valokuvissa kukkaloisto näkyy.

 

Kiva lisä kesäaamun aamiaisiin – tuoretta yrttiä leivän päälle omalta parvekkeelta.

Kuvat ovat tältä vuodelta 2020 ja blogitekstin olen ottanut uusiokäyttöön vuodelta 2015. Kesä on ollut hyvin samanlainen kuin vuoden 2015 kesä, ainoa ero on ollut hyvin lämpimät ja ihanat kesäsäät. Vuonna 2015 kesäsää oli viileämpi ja sateisempi. Tänä vuonna olen sortunut liikakasteluun, kun on ollut kuivaa ja lämmintä. Muuten parvekkeella on ollut viihtyisää ja mukavaa. Vuosien mittaan olen nauttinut parvekenäkymästäni myös öisin. Parvekkeella on mukava tarkkailla tähtitaivasta (jokaisella on pieni pala taivasta) ja nähdä jännittäviä tähdenlentoja ja muuta avaruuden elävää liikettä.

 

+1
TarjaKaltiomaa
Espoo

Kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja: aiheena Kristillinen filosofia. Kirjoittelen omalle verkkosivustolleni Tyhjäpaperi ( http://www.kolumbus.fi/tyhjapaperi ) kristillisyydestä nimenomaan filosofiana, ei uskontona. Kuulun evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja vaikutan seurakunnassa tavallisena seurakuntalaisena. Olen puolueisiin sitoutumaton, monipuoluediggari, seuraan politiikkaa ja yhteiskunnallista keskustelua maltillisesti.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu