Agnostikon epäkorrekti pääsiäissaarna

Kuvat nälkäisistä ja pommitetuista pikkulapsista ovat yksi väkevä syy, miksi en voi uskoa hyvään jumalaan.

Jumala, jonka on paha tai sekä paha että hyvä on jotenkin käsitettävissä, mutta ei hyvä jumala, joka on sallinut vuosituhantiset hirvittävät vääryydet ja äärimmäisen verisen väkivallan ja jonka olemukseksi sanotaan rakkaus.

Kristinusko ja Islam ovat yksijumalaisia uskontoja. Ne ovat maailmassa eniten väkivaltaa aiheuttaneet uskonnot. Ironista on, että huomattava osa kristillisestä ja islamilaisesta väkivallasta on käyty niiden sisäisissä verisissä mittelöissä ”vääräuskoisia” vastaan.

Kristinuskossa on ajateltu, että on edistyksellistä, kun on vain yksi jumala. Ja tuo jumala on ylen yksipuolinen: läpeensä hyvä, joka jakaa rakkautta kaikille ihmisille – myös tälle nälkää näkevälle lapselle ja myös niille noin 14 000:lle Gazassa nyt teloitetulle lapselle. Ja teloitukset teki jumalan valittu kansa Israel

Vanhat ”pakanalliset” uskonnot kuten vaikka kreikkalainen mytologia selittää mielestäni maailmaa siinä mielessä paremmin, että eri jumalat ovat erilaisia ja suunnilleen jokainen niistä on sekä hyvä, että paha kuten me ihmiset.

Mutta en minä kreikkalaisiinkaan jumaliin usko tai Ukko-Ylijumalaan.

Agnostikkoukko olen.

Veikko Tarvainen

veikonvenytys.fi

28.3.2024

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu