Elintarviketeollisuus tuhoaa terveytemme

Kävin kaupassa. Näin hyvännäköisen leivän. Katsoin tiedot. Suola: 1,9 %. Kantolan leipomo.

Kauan sitten painoin tulikirjaimin mieleeni, jotta leivän suolapitoisuuden ei tulisi olla enempää kuin 0,7 %.

Olen tarkkaillut asiaa vuosien varrella semminkin kun verenpaineeni on vähän koholla. Koko ajan suolapitoisuudet ovat lisääntyneet. Kantolan leipomo on ollut tämän ”kehityksen” yksi airut.

Samsaran maukkaissa leivissä on hyvin pysytty 0,7 prosentissa. Ihmettelen. Ja nostan hattua. Muualta en ole löytänyt vastaavaa kuin kerran viidessä vuodessa.

Tässä on kyse ihmisten totuttamisesta epäterveeseen ruokavalioon. Makuhermot tottuvat yllättävän nopeasti suuntaan jos toiseen. Varsinkin jos on vähän itsekuria.

Lääkäri totesi minulle, että sydäntä, mm. verenpainetta ajatellen on lähes mahdotonta elää terveellisesti, koska piilosuolaa on kaikkialla – ja ihan liikaa.

Sama on toki sokerin suhteen ja keinotekoisten makeuttajien suhteen. Ja monen muun suhteen.

Näin elintarviketeollisuus täysin laillisesti tuhoaa terveyttämme.

Monia muitakin esimerkkejä löytyy. Niin tänään kuin eilen. Meiltä ja muualta.

Eräs viimeisistä Pohjois-Amerikan intiaanipäälliköistä totesi katsellessaan miehiään reservaatissa:

– Makeat juomat ja makeat ruuat ovat pilanneet urheat soturini.

”Terrorismin vastaisen sodan” aikana eräs kommentoija totesi:

– Ei USA kaadu terrorismiin vaan liikalihavuuteen.

Veikko Tarvainen
veikonvenytys.fi
3.3.2024

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu