Sananvapaus puolueissa. Esimerkkinä SDP ja Vihreät

Kuvateksti: Alkuperäisessä kuvassa puhujalavan vieressä odottaa Lev Troski vuoroaan. Kun Stalin pääsi valtaan, hän poisti Trotskin hyvin kuuluisasta kuvasta. Myöhemmin Stalinin agentti tappoi Trotskin jäähakulla Meksikossa.

……………………………………………………………………

Ihan tehokas ja sivistyneeltä näyttävä ratkaisu Sosialidemiokratia Suomessa FB-ryhmältä: eivät erottaneet, mutta eivät ole julkaisseet minulta mitään muutamaan kuukauteen.

Ulkokuori on tärkein.

Onnittelen.

Yhä useampi noudattaa liukkaan ketterästi soveltaen toveri Antti Lindtmanin esimerkkiä, joka jakoi eduskunnan puhemiehistölle listaa keille demariedustajille tulisi suoda etuoikeus puheoikeuteen. ”Kaikki ovat tasa-arvoisia, mutta toiset ovat tasarvoisempia kuin toiset.” (George Orwell)

Olin aktiivisesti mukana vasemmistodemareissa 70-luvulla ja myös puolueessa olin aktiivinen. Kun opiskelin Sorbonnessa 1982 – 1984 sain etäisyyttä Suomeen ja se helpotti ratkaisuani erota SDP:stä.

Kun kerroin eronneeni SDP:stä, minut erotettiin sos.dem nuorisoliikkeen ja sos.dem. opiskelijaliikkeen teoreettis-poliittisesta SOPO eli Sosialistinen Politiikka lehdestä. Sen vuoksi erosin myös sos.dem. nuorisoliitosta.

Suvaitsevaisuus ja vapaan keskustelun vaaliminen ovat sangen ylen vaikeita seikkoja.

Onneksi minut pyydettiin sitten yleisvasemmistolaisen Uudistuva Ihmiskunta nimisen lehden toimitukseen.

Kokeilen nyt todennäköisesti twitteriä, kun melkein kaikki fb-ryhmät ovat minut erottaneet. Omasta mielestäni en räyhää, enkä hauku tai pilkkaa ihmisiä. Ehkä olen väärässä? Jos olet sitä mieltä, että räyhään ja haukun ja pilkkaan, niin laita palautetta perusteluineen. Mietin asiaa ja yritän korjata sitä.

Luulen, että suurin syy erottamisiin on siinä, että en osaa puhua / huutaa joukon mukana joukon mukaisesti, jos katson, että harhaan mennään.

Ennen SDPn fb-ryhmää minut erotettiin Vihreä politiikka ryhmästä sen jälkeen, kun olin julkaissut postauksen, jossa arvosteltiin sähköautojen valmistamisen epäekologisia ja epäinhimillisiä seurauksia Afrikan kaivosalueella. Juuri äsken luin Deutshe Wellestä (4.4.2024), että tutkimuksen mukaan yli kolmasosa Afrikan ihmisapinoista on uhan alla kaivostoiminnan vuoksi. Afrikan kaivostoimintabuumi johtuu vihreän siirtymän vaatimista harvinaisista mineraaleista.

Kun joukko ryhtyy verbaalisesti ristiinnaulitsemaan jotain ihmistä tai ideaa, niin menen ristiinnaulitun avuksi ja se ilmeisesti nostaa joidenkin ihmisten verenpaineita.

Valistusaikana sanottiin:

”Olen eri mieltä kanssasi, mutta olen valmis kuolemaan sen puolesta, että sinulla on oikeus sanoa se.” (Voltaire)

Tänään sanotaan: ”Olet trolli.”Sinä idiootti olet erotettu!”

Ja tottahan toki tämä ilmiö koskee kaikkia puolueita ja ylen monia muita ryhmiä myös.

Veikko Tarvainen

veikonvenytys.fi

5.4.2022

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu