Seksiä presidentinvaaleissa
Tässä tv-sarja Sopranosin kuvakaappauksessa kaksi mafiosoperheen katolilaista jäsentä kauhistelee, kun perheessä paljastui homoseksuaali. Papin sanat ja varsinkin mafiapomon sanat ovat tragikoomista kaksoisstandardia, siis selkokielellä tekopyhyyttä, mikä sangen yleistä elämässä on.
Jotkut ovat tuominneet YLEn vaaliohjelmassa esitetyn kysymyksen:
– Mitä homoseksuaalisuus merkitsee presidentinvaalikampanjassa?
Tuomitsijat elävät omassa kuplassaan ja vaativat, että toisetkin eläisivät samassa kuplassa. He eivät ymmärrä eivätkä hyväksy sitä, että toiset ajattelevat toisin.
Tosiasia on esimerkiksi tämä. Tuttavani 80-vuotias nainen Pohjanmaalta ilmoitti äsken:
– Homoa en äänestä.
Ei hän ainoa ole.
Luulen, että kulisseissa kuiskutellaan tarkoituksella homovastaisia vitsejä jne. Se on likaista peliä. Siksikin on hyvä pohtia Matti Röngän esittämää kysymystä.
YYA-politiikan postraumatisoimana henkilönä minua sekä pelottaa että tavattomasti kyllästyttää kaikenlaiset puheiden kieltämiskulttuurit.
Niistä ei hyvää seuraa, koska ne estävät suvaitsevaisen rationaalisen keskustelun. Sen kieltäminen on väkevä esiaskel vaaralliseen epädemokraattiseen suuntaan, mistä on jo aika paljon muitakin enteitä.
Veikko Tarvainen
Minusta presidenttiehdokkaan sänkypainit ei ole kovin tärkeää.
Monipolvinen painija Haaviston puolustus.
Muista äänestää.
Ilmoita asiaton viesti
Kai Amberla kirjoitti oivaltavasti Rondo-lehden 2/2024 kolumnissaan ”Jäitä hattuun, boomeri” sukupolven z (eli 2000-luvun taitteessa syntyneiden) ajattelusta: heitä eivät kiinnosta ”normaalit” asiat, koska heidän maailmassaan ei ole normaalia ja epänormaalia, on vain asioita. ”Esimerkiksi ihmisten seksuaaliset suuntautumiset eivät heitä kiinnosta, olkoon kukin mitä haluaa. Käsitys siitä, että sukupuolia olisi vain kaksi, on ääliömäistä. Lihansyönnillään ja heteroudellaan uhoava boomeri herättää kiusaantunutta myötähäpeää.”
Ilmoita asiaton viesti
”… boomeri herättää kiusaantunutta myötähäpeää.”
– Boomerien osuus on äänestäjäkunnassa niin suuri, että heidän kiusallisillakin näkemyksillään on poliittista merkitystä. Tietenkään tämä ei ole boomereiden näkökulmasta ongelma.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, tuleehan koko boomeri-nimitys sanoista ”baby boom” eli viittaa suuriin ikäluokkiin. Minäkään en 1960-luvulla syntyneenä ihan niihin taida lukeutua.
Ilmoita asiaton viesti