Hei kaikki konsuumeristit!

 

Tänään on Suomessa YLIkulutuspäivä. Ja miksei olisi? Onhan meillä ystävänpäivä, naistenpäivä, miestenpäivä, kirjan ja ruusun päivä muistuttamassa asioista joita muuten emme muista.
Siis: tänään on jokaisen iästä, sukupuolesta, rodusta ja poliittisesta väristään riippumatta tehtävä parhaansa kuluttaakseen mahdollisimman paljon. Jos rahaa on säästössä, tänään on se päivä, jolloin on suorastaan velvollisuus panna ne matalaksi.
Mutta asia ei ole ihan näin yksinkertainen. On väliä, mihin rahansa laittaa. Maksimaalisen impaktin saavuttamiseksi täytyy nähdä vaivaa.

Jos luulee omaavansa carnivorin hampaat ja nauttii puolikypsän sisäfileen tirskuvasta verestä kielelle, se on jo aika hyvä, mutta HardCore-kuluttaja tilaa lihansa Brasiliasta, suomalaisen naudan päästöt kun eivät yllä sille tasolle. Paksun kukkaron omistava TosiMies tilaa waguy-härkää Japanista, kuten ikoninen roolimalli Teemu Selänne. Go Teemu!
Jos on miljardööri, ottaa yhteyden Miamin meriakvaarioon ja ostaa Lolitan, miekkavalaan, joka on nauttinut 50 vuotta turva-altaastaan. Nyt se ollaan päästämässä pois. Ei sellaista petoa voi päästää takaisin luontoon, vaan sen on annettava maistaa sen omaa lääkettään! Siis syötävä pois.

Luxus kuuluu elämään ja nettishoppailu on tätä päivää. Se kuuluu tehdä uusimmalla iPhonella ostoskeskuksessa latten ja avokadotiramisun äärellä. The Coffee Shop on Helsingissä, ja jos et omista itse, lainaa kaverin katumaasturia tai vanha amerikanrautakin käy, kunhan on V8. Yhden tankkauksen strategiaa ei kannata edes yrittää.
Shoppailu pitää mielen korkealla ja ikävät tosiseikat etäällä. Shein, Amazon, Ebay, Alibaba. Tänään on se päivä, jolloin saat tilata typeriäkin härpäkkeitä, sillä mistä sen tietää, jos vaikka niistä olisi jotain hyötyäkin. Parempi katsoa kuin katua.
Vaatteiden kohdalla kannattaa varmistaa useammilla eri kokovaihtoehdoilla sopivuus, sillä siellä päin XL ei ole eXtra Large, vaan Xion Lahea, eli kuluta lisää.
Jos pelkäät vääriä kokoja ja kemikaalimyrkytyksiä, mene vaikka paikalliseen henkkamaukkaan ja valitse vain Luhdan, Torstain, Rukan tai Your Face (Sinun Naamallesi) riepuja varmistaaksesi ihmisoikeus- ja luontorikkomukset.

Kaukaa viisas on buukannut täksi päiväksi Finnairin lennon Qatariin. On uhraus istua monta tuntia aloillaan ja kärsiä yksittäispakatuista croissanteista. Perillä saa pelätä sitten auringonpistosta ja palanutta ihoa. Ei ole ihan helppoa saada tasokasta kuvaa saati instaliveä meille tänne ihailtavaksi.

Perillä kaikki on tuotettu öljyllä, joten mitä tahansa influensseri kuluttaakaan, se kunnioittaa päivän teemaa.
Tänään on myös sijoitukset uusiksi -päivä. Jos yhdenkään rahaston kyljessä lukee ESG, kiireesti rahat pois ja tukemaan öljy-yhtiöitä. Varma tuotto. Luonnonvarojen kulutus ja saastutus on ylivoimaisesti parasta mitä ihminen voi tehdä. Meidän on julistettava maailman herruutemme niin, ettei ainoakaan aboriginaali tai bengalintiikeri tule ryppyilemään. Sattumatuulivoima ja aurinkoenergia on nössöille, kyllä huvila ja sen takapihan poreallas lämpeää talvella vähintään öljyllä. Jos sitä ei saada, sitten turpeella. Pääasia että maailmanherruus näkyy ja tuntuu.

Jos kaikki kuluttaisivat kuten suomalaiset, tarvittaisiin vuodessa 4 maapallollista luonnonvaroja. Se on niin vähän! Qatar pystyy samassa ajassa kuluttamaan yli 9 maapallollisen verran. Esikuvallista.
Ja me olemme kuitenkin maailman onnellisin kansa – en usko. Tavoitteet on asetettava korkealle, ja ehkä hakkaamalla kaikki metsät, polttamalla turpeen, ajamalla katumaastureilla (köyhät vanhoilla) ja tilaamalla kaiken elintasolaitteemme Kiinasta, voimme mahdollisesti vuoden lopulla kätellä qatarilaisia ilmastokokouksessa rinta rottingilla ja sanoa ”perässä tullaan, veljet”.

Ihanaa YLIkulutuspäivää kaikille! <3

teemu laulajainen
Vasemmistoliitto Rauma

Vaikuttamista valokuvan ja kirjainten keinoin. Utelias aikuisopiskelija ja ilmastonmuutoksesta huolestunut oman elämänsä koekaniini.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu