Marian kappeli Levi

Levi keskuksen ytimessä sijaitsee melko huomaamattomana Marian kappeli. Kappeli kuuluu Kittilän seurakuntaan. Rakennus on arkkitehtoonisesti linjakas ja valkoinen rakennus vastapäätä Zero Ponttia. Marian kappeli on keskellä kansainvälistä huvittelukeskusta. Levillä on siis mahdollisuus hiljentymiseen sitä kaipaaville. Olettaisin ainakin kansainvälisten turistien joukossa olevan väkeä, joka on kiinnostunut vierailemaan tässä kauniissa pyhätössä. Marian kappeli sijaitsee ensimmäisen Levin kotini läheisyydessä. Itse löysin tien sinne Jouni Someron https://www.jounisomero.com/ konsertin yhteydessä. Jouni varasi minulle liput mutta ikäväkseni olin niin rättipoikki, matkustaessani ensin lentäen Helsingistä (olin ollut Eduskuntatalolla puhumassa sivistyspoliittisessa tilaisuudesta avoimen yliopistojärjestelmän mahdollisuuksista) Ouluun ja Oulusta autolla Leville, että loppujen lopuksi Jounin upea konsertti jäi sillä kerralla minulta kokematta. Jouni Somero käsitykseni mukaan konsertoi säännöllisesti Levillä Marian kappelissa, joten olkaapa kuulolla. Seuraavan kerran otin lähituntumaa Marian kappeliin sellisti Seeli Toivion https://www.seelitoivio.com/  konsetissa. Seelin soitto ja laulu soivat kauniisti Marin kappelin hyvässä akustiikassa. Kävin kiittämässä Seeliä konsertin jälkeen ja oli mukava tavata kasvokkain pitkäaikainen fb-kaveri. Myös Seeli Toivio konsertoi säännöllisesti Levillä Marian kappelissa. Messuun liittyen piispa Samuel Salmen jäähyväiskiertueseen hänen siirtyessään eläkkeelle. Messussa oli mukana musisoimassa sellotaiteilija Hannu Kiiski. Piispa Samuel Salmi piti hienon puheen ja esillä oli kaunis punainen messukasukka koko tilaisuuden ajan. Väkeä oli paikalla melko paljon ja kaikki kävivät myös ehtoollisella. Kirkkokahvit olivat Zero Pointissa. Olin itsekkin varautunut pitämään tervetuliaiskonsertin kittiläläisille ja Tunturi Lappilaisille hyvien yhteistyökumppaneiden ja  ystävieni Manfred Gräsbeckin ja Maija Lehtosen, heidän tyttärensä Ingrid Gräsbeckin ja tyttäreni Angelika Nikanderin kanssa ottaessani vuotta aikaisemmin vastaan vakituisen virkani sivistystoimenjohtajana (Head of Education and Culture) ja muuttaessani Lappiin työskentelemään ja elämään. Mielestäni klassinen musiikki on osa sivistystä, koulutusta ja opetustoimea l. sivistystoimea.

Marian kappeli on vierailemisen arvoinen vaikka ilman varsinaista tilaisuutta. Marian kappelista lähetetään myös virtuaalisia hartaushetkiä. Pääsiäisenä seurasin etänä päivittäin vaihtuvaa tilaisuutta. Myös vihkikirkkona sijainti on ihan loistava. Sakastissa on suloinen porontaljoista tehty vihkiryijy. Levin yrittäjistä löytyy varmasti apua erilaisiin ohjelma- ja juhlajärjestelyihin. Kittilän seurakunnan sivuilla on selostettu tarkemmin rakennuksen historiikkia

http://www.kittilanseurakunta.fi/tilat/marian_kappeli/

 

0
Tiina Nikander-Koivukangas
Kokoomus Kittilä

-sivistystoimenjohtaja 2017-, Kittilän kunta (vakituinen virka)
-rehtori v. 1992-2015 Limingan kunta (vakituinen virka), Viitasaaren kaupunki (vakituinen virka)
-opettaja v. 1991-1992 Kajaanin kaupunki
-opiskelija Itä-Suomen yliopisto, avoinyliopisto (laki)
-tohtoriopiskelija Oulun yliopiston tutkijakoulu UniOGS, Oulu 2012-
-MuM. University of Arts Helsinki v. 1997
-opiskellut johtamista ja tutkii johtamista sekä organisaatiokulttuuria

POLIITTINEN JÄRJESTÖTOIMINTA
-Kittilän Kokoomus ry. varapuheenjohtaja 2020- , jäsen 2018-
-Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus, jäsen, Oulun Kokoomusnaiset vpj 2010-2018
-Kokoomuksen Elinikäisen oppimisen vaikuttajaryhmän pj. 2018-2020
-Kokoomuksen Vapaan sivistystyön vaikuttajaryhmä pj. 2016-2018

JÄSENYYDET YHDISTYKSISSÄ
-Suomen Kulttuurirahaston kannatusyhdistys, jäsen
-Oulun kansallinen kulttuuriseura, jäsen
-Levi Golf & Country Club, jäsen
-Suomen Liikuntatieteellinen seura, jäsen
-Suomen Enneagrammi yhdistys, jäsen
-OAJ Lappi/Kittilän yleissivistävät opettajat paikallisyhdistys, jäsen

MUSIIKKI ja HARRASTUKSET
-liikunta (lenkkeily, sauvakävely, uinti, vesijuoksu, golf, hiihto, jooga)
-musiikki soittaminen (huilu) ja laulu, Kamariyhtye Valkoinen Delfiini ja M. Gräsbeckin musiikki ja orkesteriproduktiossa.
-kirjoittaminen vapaana toimittajana

MUUTA
Asunut Turkissa Adanassa ja Ankarassa kolme vuotta. Opiskellut Ranskassa Pariisissa kolme kuukauden ajan Antti ja Jenny Wihurin säätiön myöntämän apurahan turvin sekä lyhyitä jaksoja Englannissa ja Italiassa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu