Jalonen laukoo: Paljon jäi parannettavaa

Päävalmentaja Jukka Jalonen oli onnekkaaseen voittoon päättyneen MM-loppuottelun jälkeen mietteliäs ja hieman huolestunutkin. Parannettavaa jäi vielä paljon.

”Tuloksellisesti matsi meni suht hyvin ja onhan se mukava voittaa maailmanmestaruus, mutta ei tämä mikään nappipeli meiltä ollut. Kanada vei kolmannen erän lopussa leijonia pahasti, ja vain tuurilla siitä prässistä selvittiin. Suoraan sanoen ei jäänyt epäselvää kumpi oli parempi, mutta tällä kertaa kävi näin.”

Maalivahti Kevin Lankinen oli tontillaan varma ja tärkeä pelaaja mestaruuden takana. Jalonen ei kuitenkaan repeä liitoksistaan.

”Paremmalla sijoittumisella Kanadan maali olisi ollut torjuttavissa. Monta kertaa meillä tolppa kolisi, ja kyllähän kanukeilla oli paljon epäonnea mukana. He olisivat saaneet lampun syttymään kolme neljä kertaa lisää Lankisen takana, jos suunta olisi ollut sentinkin verkkoon päin. Lahjakas molari Keke toki on ja tulee varmasti kehittymään, kunhan pitää luistimet jäässä eikä ala kuvitella liikoja itsestään näiden kahden viimeisimmän pelin perusteella.”

Kapteeni Marko ”Mörkö” Anttilan kahta maalia päävalmentaja pitää hieman kaksipiippuisena juttuna.

”Mukavahan se on että maaleja tulee, mutta ei tee joukkuehengelle hyvää jos kapteeni latoo itse kaikki osumat. Tästä syystä oli tärkeää, että joku muu, siis tällä kertaa Pesosen Harri, sai tehdä meidän kolmannen repun.”

”Pari lisämaalia olisin vielä mielelläni nähnyt, mutta eihän niitä sillä tavalla synny että pyöritään vain omalla tontilla ja heittäydytään naapurin kiekkojen eteen. Hyvä kuitenkin, ettei oma verkko soinut. Pahaltahan se näytti, ja rehellisesti sanottuna koko valmennusjohdon oli pakko varmuuden vuoksi laittaa vaipat toisella erätauolla. Tarpeeseen tulivat.”

Jalonen näkee silti Leijonien päätöserän otteissa hyvääkin.

”Kanadan huippupelaajat alkoivat ehkä hiukan väsyä omaan turhauttavaan painostukseensa, ja me olisimme varmaan parantaneet peliä jatkoajalla. Sinne asti ei kuitenkaan nyt päästy.”

Yksittäisistä pelaajista päävalmentaja nostaa esiin Kristian Kuuselan, joka oli yksi kisojen 18:sta ensikertalaisesta ja täytti tonttinsa mukiinmenevästi.

”Jos saisin pitää tämän porukan kasassa vaikka neljä vuotta, Kuuselasta kehittyisi lähes kanadalaisten tasoinen hyökkääjä. Hän voisi hyvin parantaa peliään tuonne 45-vuotiaaksi saakka ja aiheuttaa vastustajille harmaita hiuksia monissa turnauksissa. Nyt kuitenkin mennään näillä, että kukaan ei vielä tiedä ketkä ensi keväänä ovat mukana. Tee tässä sitten pitkäjänteistä työtä.”

Ensi vuoden MM-kisat pelataan Sveitsissä. Millä mielellä maailmanmestarien valmentaja ajattelee Zürichiä ja Lausannea?

”Tulee olemaan iso juttu, jos siellä pääsemme edes alkulohkosta jatkoon. Vaikka meillä on Suomessa melko hyvä taso, jokainen voitto edellyttää kovaa latautumista, tiukkaa asennetta ja äärettömän tarkkaa joukkuepeliä. Jotain uuttakin on tietysti taas keksittävä. Peräpäätä pitää varmasti tiivistää ja ennen kaikkea parantaa maalisihtiä. Tehtyjen maalien määrä ei näissä kisoissa kokonaisuutena ollut meillä ollenkaan tyydyttävällä tasolla.”

 

***

Tämän haastattelun printtaus löytyi viime yönä Bratislavan Esson vessasta merkinnällä "ts. torppas". Toimittajasta tai mediasta ei tietoa.

TimoPeltonen

Seteliselkärankainen evoluution lopputuote. Altis ilmaiselle nesteytykselle. Tolkun ihmisen mallikappale.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu