Hajamietteitä Pariisin huikeista olympialaisista
Hajamietteitä Pariisin huikeista olympialaisista
# Pariisin olympialaisten huikeissa avajaisissa Seinen rannoilla sadesäällä esiintyi myös Klaus Mäkelän johtama orkesteri, jossa soitti mm. 16-vuotias suomalainen viulisti Fredrika Mikkola. Tuo avajaistapahtuma oli niin mahtava ja monipuolinen, että seuraavien kisojen järjestäjät joutuvat varmaan ongelmiin yrittäessään tarjota jotain vastaavaa.
# Olen seuraillut radiosta ja televisiosta hetkittäin Pariisin olympialaisten kilpailuja. Siellä tapahtuu uskomattoman paljon samanaikaisesti. Jos on todella urheiluhullu, näitä kisoja voi monin verroin paremmin seurata kotona radion ja television äärellä kuin siellä paikalla Pariisissa. Voi vaikka panna television yhdelle kanavalle ja läppärin toiselle ja kuunnella vielä radiosta kolmatta tapahtumaa.
Kun kuunteli suomalaisten urheiluselostajien ääntä, pani jo merkille pientä turhautumista. Mitaleita ei nimittäin ole tullut tähän mennessä yhtään. Haaleaa toivoa on vielä jäljellä, mutta kukaan ei enää jaksa uskoa ihmeeseen, vaikkapa siihen viimeiseen toivoon, keihäänheittoonkaan…
# Huomasin, etten tiedä enkä ymmärrä mitään monen lain säännöistä. Ratsastajia on upeaa katsella, mutta mistä ihmeestä he kilpailevat vai kilpailevatko hevoset?
Miekkailu on myös merkillinen laji. Eikö siinä voittajan pitäisi hoitaa vastustajansa ruumishuoneelle? Ja miten ihmeessä naisetkin ovat alkaneet nyrkkeillä? Jos nyrkeillä hakkaaminen on terveellistä, eikö olisi parempi, että hakattaisiin säkkiä tai vaikka ihmisrobottia, johon osuvien iskujen voima voitaisiin mitata nykytekniikalla. Niin sitten miestenkään ei tarvitsisi hakata toisiaan sairaalakuntoon.
Koripalloa ja lentopalloa taas katseltuani mielipiteeni niiden sääntöjen muutostarpeesta vahvistui. Koripallokorit ja lentopalloaidat olisi nostettava yli viiteen metriin, jotta ne eivät olisi vain goljattien lajeja. Tai sitten olisi perustettava sarjat eripituisille pelaajille. Niinhän nyrkkeilyssä ja painissakin on painoluokat.
Käsipallo on parempi peli kuin jalkapallo siinä mielessä, että maaleja syntyy. Amerikkalainen jalkapallo – vai mikä se pitkulaisella pallolla pelattava peli onkaan – on kuin pahennettu versio jalkapallosta. Siinä saa ottaa pallon käteen ja juosta kohti vastustajan päätyä. Puolustaja saa sitten mukiloida hyökkääjää aivan vapaasti. Ja pisteitä syntyy, kun ei ole maalivahteja jarruttamassa.
ASIASANAT: Olympialaiset, Pariisi, Urheilu
Olympialaisten parasta antia on knoppi-informaatio. Esimerkki:
Kun huippumies heittää kiekkoa puolellatoista vauhtipyörähdyksellä, irtoaa väline kädestä n. 90 km/h.
Kun huippunainen pyörähtää 4,5 kertaa, ja heittää sitten pitkävartisen ja monikiloisen moukarin, lähtönopeus on täysi satanen.
Ilmoita asiaton viesti
”…pahennettu versio jalkapallosta…”
Ymmärtääkseni jenkkifutis on lähinnä rugbyn johdannainen. Tykkään seurata, mielenkiintoinen ja strateginen peli jossa sattuu ja tapahtuu. Parasta se on paikan päällä koska jenkit osaavat sen showmeiningin, olutta ja halpaa hodaria suoraan katsomoon tarjoiltuna.
Minulle se normi-jalkapallo on tylsistä tylsin laji, ehkä juuri maalin kuivumisen seuraamisen ja kriketin välissä.
Noin yleisesti ottaen olympialaiset on paska kisa: juuri radiosta kuulin että siinä kun Suomella ei ole yhtään mitalia, ruotsalaisilla on jo 10 saletissa.
Ilmoita asiaton viesti
Voivat siellä loikkia, pomppia, ja juoksennella mielensä mukaan, mutta minua ei kiinnosta
Ilmoita asiaton viesti
Suomi jäi näissä kisoissa ilman mitaleita. Siitä seuraa tietenkin aikamoinen keskustelu, koska Suomi on pitänyt urheilua osana maabrändiään. Se perinne vahvistui erityisesti Pariisin olympialaisissa vuosisata sitten vuonna 1924, jolloin Suomi taisi saada jotain 37 mitalia.
Ilmoita asiaton viesti