Helsingin Lauttasaari aloitti hienot kamarimusiikkifestivaalit

Helsingin Lauttasaari aloitti hienot kamarimusiikkifestivaalit

Tunnen olleeni 15.6. tärkeällä paikalla, kun Helsingin Lauttasaaressa aloitti uusi kesäfestivaali nimeltä Lauttasaaren musiikkijuhlat eli Larufest. Tämän festarin tunnus oli ainakin tällä kertaa luonto ja meri.

Illan konsertti pidettiin Lauttasaaren kirkossa. Sen sali on kenkälaatikon mallinen ja tarjoaa hienon akustiikan. Tilaisuuden ja koko musiikkifestivaalit avasi jo Kuhmon kamarimusiikkijuhlat käynnistänyt ja Helsingin Juhlaviikkoja aikoinaan johtanut Seppo Kimanen.

Uskon ja toivon, että Larufestistä tulee vuosittainen kamarimusiikkifestari hieman Kuhmon malliin. Suuret säveltäjät ovat luoneet sinfonioiden ja orkesteriteosten ohella suuren määrän loistavaa kamarimusiikkia, jota soisi kuulevansa paljon useammin.

Minulla oli jo Yle-aikoina jonkin verran yhteistyötä Seppo Kimasen kanssa. Lauttasaari on minulle sitä paitsi nostalginen paikka, koska olen aikoinaan asunut siellä vuosikymmenen verran. Se on aivan lumoava miljöö.

Illan konsertissa 15.6. esiintyivät baritoni Esa Ruuttunen ja pianisti Säde Erkkilä. Totesimme heti tuon kirkkosalin mainion akustiikan. Ohjelmassa oli mm. Beethovenia ja kotimaisia säveltäjiä Taneli Kuusistoa ja Markku Kilpiötä. Helsingin Sanomissa oli arvio konsertista. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009655194.html

Larufestiin liittyy myös luentoja eri aloilta. Niitä pidetään Lauttasaaren kartanossa.

Tuntuu tosiaan upealta kertoa olleensa paikalla, kun uusi musiikkijuhla lähti historian lentoon. Odotan kiinnostuneena ensi vuoden Larufestiä.

www.larufest.fi

 

Kuva: Baritoni Esa Ruuttunen ja pianisti Säde Erkkilä Lauttasaaren kirkossa. Kuva: Timo Uotila

 

ASIASANAT: Kamarimusiikki, Lauttasaaren fesivaali

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu