Huuhkajat rikkoivat lasikaton ja näyttivät Ruotsille, että täältäkin pesee

Huuhkajat rikkoivat lasikaton ja näyttivät Ruotsille, että täältäkin pesee

# Helsingin Kansalaisaukiolla on juhlittu huikein menoin sitä, että Suomen Huuhkajat selvisivät karsinnan läpi pelaamaan ensi vuonna jalkapallon Euroopan mestaruudesta 23 maan kanssa. Kiva, että täällä kaamoksessa tapahtuu oli juhlan aihe sitten miten absurdi hyvänsä.

Mitaleista juhlimisen ymmärrän kyllä. En yhtään ihmettele, että väki riehui Havis Amandan patsaan äärellä 1995 ja taas tänä vuonna 2019, kun jääkiekossa saavutettiin maailmanmestaruus. Noiden tapahtumien jälkeen en ihmettele yhtään, että nyt jo pelätään Mantan patsaan kestävyyttä ja ehdotetaan kopion tuomista tilalle.

Mutta onko tosiaan syytä ja aihetta juhlia sitä, että pääsemme isoihin futiskisoihin yli 20 maan joukkoon? Juhlimista osaltaan selittää se, että jalkapallo on monin verroin globaalisti suositumpi peli kuin lätkä, jota pelataan tosissaan vain muutamassa maassa, futista taas kaikkialla.

Ehkä tämä futisjuhla oli osaltaan tarkoitettu myös Ruotsille, joka on ollut maailman ja Euroopan jalkapalloturnauksissa harva se vuosi. Tällä riehalla suomalaiset halusivat kertoa, että kyllä sitä osataan palloa potkia täällä Suomessakin.

Edes tuore tappio Kreikalle ei saanut häiritä juhlintaa. Se ei muuten ollut aivan merkityksetön takaisku, sillä se sysäsi Huuhkajat heittopussiksi lohkoon, jossa Suomea riepottelevat todella ykkösluokan jalkapallomaat.

 

Rahalla voi ostaa futismenestystä

# Jalkapallo ja kaikki pallopelit ovat sikäli demokraattisia, että isolla maalla saa olla kentällä vain yhtä monta pelaajaa kuin pienellä maalla. Kreikassa on muuten asukkaita noin kaksi kertaa enemmän kuin Suomessa, Liechtensteinissa saman verran kuin suomalaisessa pikkukaupungissa.

Rikkaalla maalla on kyllä mahdollisuus hankkia joukkueeseensa maailmanmarkkinoilta suuria tähtiä heidän etnisestä taustastaan riippumatta. Huuhkajissa on yksi puhtaasti suomalainen tähti. Tosin hänet on jo ostettu Britanniaan.

Pian varmaan ryhdymme juhlimaan Kansalaisaukiolla jokaista yleisurheilijaa, joka on ylittänyt olympialaisten karsintarajan ja pääsee kisamatkalle.

Kaikesta huolimatta onnitelen lämpimästi Huuhkajia. Kiitos heille, että meillä synkässä kaamoksessa on ulkosalla sentään jotain iloista menoa ja juhlintaa.

 

AVAINSANAT: Huuhkajat, Jalkapallon EM, Urheilubisnes

TimoUotila1

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja. Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu