Kirkon kuuluisi olla Jeesuksen linjalla köyhien kyykyttämistä vastaan

Kirkon kuuluisi olla Jeesuksen linjalla köyhien kyykyttämistä vastaan

# Yle Radio 1:n uskonnollisessa keskusteluohjelmassa Horisontissa käytiin järeä keskustelu Petteri Orpon hallituksen ohjelmasta, joka panee köyhät kyykkyyn mutta nostaa rikkaiden palkkoja. Emerituspiispa Mikko Heikka ei voinut alkuunkaan hyväksyä hallituksen toimia eikä sitä, että kirkko vaikenee asiasta.

   ”Nyt jos koskaan kirkon tulisi jyrähtää. Miksi esimerkiksi piispat eivät ota näkyvästi kantaa siihen, että perusturvasta leikataan”, kirjoittaa Heikka sosiaalisessa mediassa.

Hän esitti radiossa, että hyvätuloiset kirkon jäsenet lahjoittaisivat palkankorotuksensa köyhille.  On hienoa, että kirkon edustajat alkavat puhua näistä oleellisen tärkeistä oikeudenmukaisuuden ja reiluuden kysymyksistä. https://areena.yle.fi/podcastit/1-66476686

 

# Kirkko on toivottavasti lopultakin tulossa Jeesuksen linjoille. Jeesus oli itse asiassa liikkeellä johtamassa köyhien kapinaa. Kun rikas mies innostui hänen jalosta sanomastaan ja halusi liittyä joukkoon, Jeesus pyysi häntä myymään omaisuutensa ja jakamaan rahansa köyhille. Sen jälkeen hän voisi liittyä Jeesuksen joukkoihin. Tuon kuultuaan tuo varakas mies tuli surulliseksi ja poistui eikä enää palannut.

Jeesus ei tosiaankaan hyväksynyt rikkaiden vallankäyttöä. Siksi hän kävi kaatamassa rahanvaihtajien pöydät. Ja siksi rikkaat ja heidän kätyrinsä vaativat Rooman prokuraattorilta Pontius Pilatukselta Jeesukselle karmeaa kuolemantuomiota ristillä.

 

ASIASANAT: Jeesus, Kirkko, Köyhyys, Petteri Orpo

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu