Kyllä sitä tappionkin kestää – mutta ei Ruotsin voittoa

Kyllä sitä tappionkin kestää – mutta ei Ruotsin voittoa

Tänä keväänä Suomen alkuperäisenä tavoitteena oli voittaa ensin Euroviisut ja sitten jääkiekon maailmanmestaruus. Ja kaiken kukkuraksi Aki Kaurismäen piti voittaa Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinto.

Ruotsi kuitenkin vei meiltä Euroviisu-voiton. Suomi ei selvinnyt jääkiekon MM-kisojen mitaliotteluihin. Mutta onneksi Ruotsikin putosi jatkosta. Jääkiekon Tampereen MM-loppuottelussa vastakkain olivat Kanada ja Saksa. Kanada, totta kai, voitti. Mutta pronssiottelussa Latvia päihitti peräti Jenkkilän. Siitä seurasi raikuvat juhlat. Suomi ja onneksi myös Ruotsi joutuivat seuraamaan sivusta näitä mitaliotteluja.

Tässä on myös hermoiltu Cannesin elokuvajuhlien tuloksia odotellessa. Meidän mielessämme on ollut, saisiko Aki Kaurismäki vihdoin elokuvallaan Kuolleet lehdet kultamitalin. Mutta pronssia eli tuomariston palkinto (Prix du Jury) sieltä vain tuli.

Pääpalkinnon Kultaisen palmun (Palme d’Or) voitti Justine Triet elokuvalla Anatomy of a Fall.  Hopeaa eli Grand Prixin otti Jonathan Glazer elokuvalla The Zone of Interest. Kyllä tällaisenkin tuloksen kestää, kun Suomen edellä ei ole ketään ruotsalaista.

Maailmanpolitiikka on sentään eri asia. Meitä suomalaisia nimittäin surettaa, kun Ruotsi ei ole vielä päässyt Natoon.

ASIASANAT: Cannesin elokuvat, Euroviisut, Jääkiekko

 

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu