Presidentti Stubb tietää, että solmion solmun kuuluu olla vinossa

Presidentti Stubb tietää, että solmion solmun kuuluu olla vinossa

Presidentti Alexander Stubbista julkaistiin virallinen mustavalkoinen kuva, jonka on ottanut Jussi Ratilainen. Suomalaiset presidentit ovat virallisissa valokuvissaan poikkeuksetta enemmän tai vähemmän vakavia ilmeiltään. Mutta Stubb on poikkeus. Hän nauraa tuossa kuvassa kuin olisi juuri lukenut vitsin koululaisten tuoreesta Kevätpörriäinen-lehdestä. Stubb on tässäkin toista maata kuin Suomen muut presidentit.

Kuvasta julkaistiin ensin versio, jossa solmion solmu on hiukan vinossa. Tuo solmion solmu kuitenkin oikaistiin. Tasavallan Presidentin kansliassa ilmeisesti huomattiin kohta, ettei kuvien manipulointi käy laatuun. Niinpä virallisessa kuvassa Stubbin kravatti on hieman vinossa.

Maailmankansalaisena presidentti Stubb ilmeisesti tietää, että nykymuodin mukaan solmion solmun pitää olla hiukan vinossa. Suomen tavis-presidentti Tarja Halonen erehtyi eräässä valokuvaustilanteessa oikomaan Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin vinoa solmiota. Halonen ei ymmärtänyt Stubbin tavoin, että solmion kuuluu olla vinossa.

Entisaikoina solmiota käyttivät jopa kadunlakaisijat. Ravintolaan ei päässyt ilman kravattia. Nykyään solmiota käyttävät vain tv:n uutisankkurit ja Tasavallan Presidentin vastaanotolla bilettävät. Ja sen solmion solmun kuuluu olla vinossa.

POST SCRIPTUM:

Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä 5/2024 sivulla 15 on mielenkiintoinen Teppo Sillantauksen juttu, joka liittyy tähän aihepiiriin. Siinä kerrotaan, että Alexander Stubb on tarkka taskuliinan käyttäjä. Ulkoministerinä ja ulkomaankauppaministerinä hän käytti taskuliinoja värikkäästi ja näkyvästi. Sitä ennen rintatasku oli enimmäkseen tyhjä. Pääministerinä ja valtiovarainministerinä hän pyrki hillitsemään taskuliinan käyttöä. Nykyisin presidenttinä hänellä on yleensä kapea valkoinen liina.

Taskuliinalla on Stubbille siis myös eräänlainen viestintätehtävä: ulkomailla liikkuessa näkyvämmällä taskuliinalla voi myös hankkia näkyvyyttä Suomelle ja sen vientituotteille. Ulkomailla liikkuessaan presidentti saa kyllä muutenkin riittävästi huomiota.

Tuossa Hesarin Kuukausiliitteessä on myös kuvia Stubbin solmioista vuosilta 2011, 2012, 2014, 2014, 2015 ja 2024. Kaikissa noissa kuvissa Stubbin kravatin solmu on kallellaan Stubbin vasemman käden puolelle.

https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000010381241.html

 

 

ASIASANAT: Alexander Stubb, Kulttuuri, Solmio

 

Kuva: Alexander Stubb. Kuva: Jussi Ratilainen / Tasavallan presidentin kanslia.

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu