Ralliautoilu on syytä lopettaa – eiku siirtää nettiin

Ralliautoilu on syytä lopettaa – eiku siirtää nettiin

Jyväskylässä Suomen ralli-ihme Kalle Rovanperä ajoi autonsa ympäri ja romuksi, mutta säilyi itse sentään elävien kirjoissa. Myös toinen suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi ajoi päin puuta ja selvisi kuin ihmeen kaupalla. Ottivatko pojat nyt kotimaan radalla aivan erityisiä riskejä näyttääkseen, miten meiltä pesee?

Jos näin oli, tässä oli jonkinlainen viimeinen varoitus siitä, että ralliautoilu pitää lopettaa. Se on hullun hommaa, nuorten poikien riskinotolla rahastamista. Eihän sitä voi pitää urheiluna ollenkaan, koska siinä kilpailevat automerkit eivätkä niinkään ihmiset. Se pitäisi kieltää, koska on vaarallista ja turmelee nuorisoa.

Erityisen vaarallista on näyttää televisiossa ralliautoista kuvattuja videoita, joissa näytetään, miten kapeilla ja mutkaisilla reiteillä ajetaan järjetöntä vauhtia ja jopa lennetään kuoppien yli. Nuoret pojat katsovat noita videoita ja kuvittelevat, että noin voi ajaa teillä, joilla on myös vastaan tulevaa liikennettä.

Ralliautoilussa harrastetaan rumaa bisnestä nuorten poikien yllytyshulluudella. Tämän rohkenen sanoa, vaikka tämä laji alkaa olla ainoita, joissa Suomi nykyään pärjäilee. Tai on pärjäillyt näihin Jyväskylän ralleihin saakka. Saas nähdä, jos nyt tuli loppu.

 

Ralliautoilu teiltä nettiin!

Vaarallinen, ihmisiä ja autoja romuttava ja ilmastoa pilaava ralliautoilu on siis syytä lopettaa. Mutta tuo show voitaisiin siirtää videoinnin ja kenties tekoälyn avulla nettiin. Autoja ei tarvitse ajaa oikeasti vaan videomiljöössä, jota näytettäisiin ihmisille televisiossa. Rallikuskit voisivat näyttää taitojaan ilman että ihmiset ja autot romuttuisivat ja luonto saastuisi.

Ja nuorille pojille olisi kerrottava selkein sanoin, että nämä autot ja tiet ovat vain videoita ja että oikeasti noin ei saa ajaa.

 

ASIASANAT: Ralliautoilu, Urheilu

TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu