Trump piteli Raamattua – miksi ei lukenut?

Trump piteli Raamattua – miksi ei lukenut?

Toivottavasti Mr Trump oli kirkossa näinä päivinä  kuuntelemassa, kun siellä luettiin Luukkaan evankeliumista siltä kohtaa, jossa kerrotaan, että Jeesus tapasi Sakkeuksen, pubikaanin ja hyvin rikkaan esimiehen. Tämä Sakkeus otti Jeesuksen vieraakseen. Ihmiset paheksuivat sitä ja ihmettelivät Jeesusta, joka otti syntisen miehen talon majapaikakseen.

Mutta Sakkeus mykisti tuollaiset puheet sanomalla kaikkien kuullen: ”Herra, näin minä teen: Puolet omaisuudestani annan köyhille, ja keneltä olen liikaa kiskonut, sille maksan nelinkertaisesti takaisin.” Jeesus vastasi, että näin pelastus on tullut tämän perheen osaksi.

Samoilla sivuilla Raamatussa kerrotaan rikkaasta miehestä, joka halusi seurata Jeesusta. Jeesus vastasi: ”Myy kaikki, mitä sinulla on, ja jaa rahat köyhille.” Kun mies kuuli tämän, hän tuli murheelliseksi, sillä hän oli hyvin rikas. Jeesus selitti vielä: ”Helpompi on kamelin mennä neulansilmästä kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan.”

 

Jeesus kapinoi köyhien puolesta

Luukkaan evankeliumissa näillä main kerrotaan myös lesken rovosta ja siitä, miten Jeesus puhdisti temppelin hämäristä bisnesmiehistä ja sanoi: ”Te olette tehneet tästä rosvojen luolan.”. Jeesus otti temppelin haltuunsa ja julisti siellä reiluuden ja oikeudenmukaisuuden sanomaa. Ylipapit, lainoppineet ja muut johtomiehet miettivät, miten raivaisivat Jeesuksen pois tieltä, sillä koko kansa oli jatkuvasti Jeesuksen ympärillä kuuntelemassa häntä.

Kyllä nämä Luukkaan kuvaukset antavat vakuuttavan todisteen siitä, että nuo johtomiehet ja rikkaat ökyilijät ne hoitivat Jeesuksen kidutettavaksi kuolemaan ristinpuulla. Jeesus oli yksinkertaisesti kapinajohtaja, joka vaati rikkaiden lurjustelun lopettamista, reilua ja oikeudenmukaista tulonjakoa. Tuo on selkeä talousoppi, joka ei kaipaa liepeilleen mitään hengellisiä viritelmiä.

Tässä mielessä on todella tökeröä, että monimiljonääri Trump heiluttelee Raamattua kädessään ja yrittää lyödä sillä demokraattisia vastustajiaan. Lukisi ensin edes Luukkaan evankeliumia.

 

ASIASANAT: Köyhyys, Oikeudenmukaisuus, Raamattu, Trump

 

+1
TimoUotila1
Sitoutumaton Helsinki

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja.
Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu