Tyttökoira Kilda oli ilonamme yli 12 uotta

Tyttökoira Kilda oli ilonamme yli 12 vuotta

# Tuossa näiden Vapaavuorojen henkilökuvassa minulla on sylissäni australianterrieri Kilda, joka sai nimensä Australian Melbournen kaupunginosan St. Kildan mukaan. Australia on meidän perheellemme tärkeä maa. Minä ja vaimoni olemme asuneet siellä vuosia. Toinen pojistamme on myös käynyt siellä. Lähetän säännöllisesti Suomi-raportteja Australian SBS-radiolle ja Suomi Newspaperille, jonka joulunumeron kannessa Kilda oli myssy päässä toivottamassa iloista joulua v. 2008.

Kilda syntyi 31.3.2007 ja tuli meidän taloomme 3.6.2007. Ja 29.11.2019 Kilda-tyttö nukkui pois. Tämän vuoden Black Friday oli meidän perheellemme todellinen musta perjantai, synkkä surun päivä. Meillä on tässä asunnossa enää kaksi asukasta, koska meidän rakas tyttömme, australianterrieri Kilda eli Kiltsi nukkui pois. Yöllä hän lepäsi lattialla meidän sänkymme vieressä. Vielä perjantaiaamuna kyselin Kildalta tapani mukaan leikilläni, oliko Kiltsi ollut kiltti.

 

# Perjantaiaamuna ennen yhdeksää asetuin auton rattiin. Veimme Kildan surkeassa marraskuun sateessa eläinklinikalle, jossa yritettiin hoitaa hänen levottomuuttaan ja kipuoireitaan. Illan hämärtyessä ajoimme uudelleen poliklinikalle, jossa meidän suloista pikku Kiltsiämme oli yritetty hoitaa. Mutta lääkärit eivät löytäneet lääkkeitä hänen sekaviin kipuiluihinsa. He suosittelivat eutanasiaa. Kilda sai rauhoittavan pistoksen. Seurasimme perheemme pikku tytön viimeisiä hetkiä.

Kun hänen sydämensä oli sammunut, suutelimme hänen suloista ruskeaa turkkiaan, joka oli yli 12 vuoden ajan ollut meidän ilonamme ja tuottanut lämmintä, leppeää tunnelmaa. Kilda oli kuin taaperotyttö, joka ei koskaan kasvanut yli 3-vuotiaaksi. Poistuimme paikalta kyyneleet silmissä.

Palasimme kotiin, jonka eteisessä odotti Kildan suuri metallihäkki, jonne olin jättänyt torstai-iltana Kiltsin lempiruokiensa äärelle. En lainkaan aavistanut, että häkki olisi perjantaina tyhjä ja tarpeeton.

Illalla kerroimme suru-uutisen puhelimella pojillemme, jotka olivat eläneet nuoruusvuosiaan Kildan kanssa. Tunnelma oli vakava ja surullinen.

Kiitos, suloinen Kilda, että olit meidän ilonamme yli 12 vuotta.

 

TimoUotila1

Vapaa journalisti, Ylessä vuoteen 2002, nykyään mm. Australian SBS Radion ja ulkosuomalaislehtien avustaja. Historian loppututkinto Helsingin yliopistosta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu