Korona pisti työtoiminnan tauolle

Ensin tulee lieto talvi ja nyt vielä korona, ne tuntui mullistavan mun maailman henkilökohtaisesti sillä niitä asioita en ole koskaan aikaisemmin kokenut. Vähälumisen talven ainakin olen joskus aikaisemmin nähnyt muttei mitään isoa kriisiä, en ainakaan muista

Koronatartuntaa en ole välttämättä vielä saanut ja luulisi ettei saisi sillä olen pitänyt huolen siitä ettei näin kävisi, esimerkiksi huolehtinut käsihygieniasta ja välttänyt eri ihmiskontakteja. Jopa turvavälit on aina muistettu.

Hyviä puoleja koronakriisissä on se että nyt jää enemmän aikaa omiin intohimoihin kuten graafiseen suunnitteluun, musiikintekoon ja kirjoittamiseen. Minä kun olen aina välinnyt inhonut työtoimintaa, välillä taas en. Huonoja puoleja taas ovat rahanpuute sekä masennus mutta toisaalta noihin ongelmiin on löytynyt ratkaisuja. Lisäksi osa sovituista tapaamisista joutuu jopa peruttamaan mutta ymmärettävää tuo onkin.

Mitä olen huomannut jopa omissa kaveripiireissäni, osa suhtautuu posiitivisesti tähän kaikkeen kuten vierailukieltoon palvelukodeissa vaikka olen silloin tällöin läheisessä palvelukodissa asuvista kavereistani luotan kuitenkin siihen että he pärjää ja osa ehkä vähän negatiivisesti, esimerkiksi yksi entisistä koulukavereistani (ollaan ystäviä vieläkin) ei koe koronakriisiä mitenkään hyvänä koska hän ei pääse tapaamaan omaa poikaystävää jonka satun myös tuntemaan ja myös hänkin joutui pitämään taukoa siivoustöistä, lisäksi hän suhtautuu rajoituksiin hieman nihkeästi -ei mikään ihme ettei pääse tapaamaan myös isovanhempiaan.

Hallitus saa kiitosta ja työnrauhaa mutta luultavasti Uudenmaan avaamista pidetään pahana virheenä vaikka ihmisiä kehotetaan pysymään kotona ja välttämään jopa mökkireissuja siitä huolimatta. Ja niin kun Eeva Lehtimäki totesi omassa kommentissaan totesi kärsimättömyys tulee varmasti kasvamaan etenkin kun ravintoloita pidetään suljettuina toukokuun loppuun asti vaikka siinä olisi hyvänä puolena ainakin alkoholin kulutuksen vähentyminen. Kärsimättömyyden voi aistia jopa parhaan kaverini kohdalta kun ei mikään ihme että odottamaan joutuu aika kauan, joudunkin minäkin mutta aina tekemistä löytyy.

Onhan hallituksen asettamia rajoitteita on pakko noudattaa, täytyy vaan toivoa ettei toukokuussa mikään muutu sillä alunperin kaiken piti palata lähes ennalleen pääsiäisen jälkeen mutta suurin osa rajoitteista loppuukin toukokuun puolivälissä, esimerkiksi kirjastot ja nuorisotilat pysyy suljettuna siihen asti. Onneksi lainojen eräpäiviä ja varausten noutopäiviä on pidennetty, sen sijaan en kestä että nuorisotiloja pidettäisi suljettuna jopa kesään asti sillä täytän silloin 30 mutta toisaalta olen pikkuhiljaa opetellut elämää ilman Ohjaamo Olkkaria vaikkei se ole helppoa. Ja voi olla että joistakin harrastuksista kehkeytyy jopa ammatti ja sivutyö niinkun tähän asti on tuntunut siltä koska olen aina työtoiminnan ohella tehnyt musiikkia ja kuvataidetta.

0
Tomi Antinoja
Sitoutumaton

Olen muusikko, graafinen suunnittelija, kansallisvaikuttaja, kirjoittaja ja elämäntaiteilija

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu