Muumeille toinen satupuisto?!

Olen monet kerrat vaikuttunut Lapinlahden vanhan sairaala-alueen nykykäytöstä ja minäkin olen sillä kannalla että sen toiminta saisi jatkua nykyisten toimijoiden avulla. Minuakin ihmetyttää yksi ajatus: vai että mummeille toinen satupuisto?!

Muistan käyneeni joskus alle kaksikymppisenä läheisten kanssa Naanantalin Mummimaailmassa. Se oli kiva paikka.

Minusta muumien sekä Mikko Mallikas-brändin virallisen omistajan suunnittelmille löytyisi muitakin vaihtoehtoja joita olen ehdottanut jopa sähköpostiviestin muodossa. Että voihan se siirtää kustannustoiminnan myynnissä olevalle Aleksanterin teatterille jonne mahtuisi myös tapahtumatuotantoakin kuten teatteriesityksiä ja jokin kirjallisuusfestivaali. Ja onhan muuallakin Suomessa merenranta-alueita joihin Tove Jansonnin kotimuseo ja niinsanottu mummikampus mahtuisi kuten Vaasan entinen huvipuistoalue.

Lisäksi Karhusaaren Lastenmaailma toivottaa myös muumit tervetulleeksi joten ne mahtuisi hyvin myös sinnekin, tosin sinne tulee varmasti muutakin kun satupuisto.

Tarvitseeko mummeilla ylipäätänsä olla toista samankaltaista paikkaa kuin Naanantalissa? Käyhän mummit sentään joka puolella Suomea esiintymässä, esimerkiksi yhden kerran Mikkelin Stellassa. Toisaalta en yhtään ihmettele että mummikampuksella tarkoitettiin lähinnä kirjakaupan, kustantamon sekä tapahtumatuotannon muodostamaa kokonaisuutta -vai kuuluuko siihen jotain muutakin?

Roleff Kråkström ei taida ymmärtää Lapinlahtea kokonaisuutena sillä onhan luonto- ja maisemalliset arvot muuallakin kuin kaavaillulla rakennuspaikalla. Ymmärtää kyllä sen että mummifirmalle ei taatusti tee hyvää keskustelu Lapinlahden tulevaisuudesta mutta minäkin näkisin mummien paikan jossain muualla kuin siellä. Sitä paitsi Lapinlahden sairaala-alue peittyisi kokonaan uudisrakennusten varjoon.

+1
Tomi Antinoja
Sitoutumaton

Olen muusikko, graafinen suunnittelija, kansallisvaikuttaja, kirjoittaja ja elämäntaiteilija

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu