Setämiehen unikoulu

Olisiko teillä hetki aikaa jutella nukkumisesta?

Kaupallinen yhteistyö: Tempur Suomi

Näin ihan pian jo 42-vuotiaana keski-ikäisenä miehenryökäleenä olen joutunut taipumaan muutaman tosiasian edessä; 1. Me kaikki vanhenemme. 2. Vanheneminen tuo mukanaan kolotuksia. 3. Joskus kaikki nukkuma-asennot ovat yhtä hankalia.

Joskus melkein 10 vuotta sitten loukkasin salitreenin huumassa pystypunnerruksessa rintarangan C7-nikamani. Se oli suurimman osan vuodesta oireeton, mutta toisinaan niin kipeä, että söin pahimpana vuotena niin paljon Panacodia, ettei lääkäri suostunut enää kirjoittamaan sitä enempää. Pahimmat kivut loppuivat osteopaatin käsittelyyn ja parin viikon Arcoxia-kuuriin.

Aika tarkalleen puolitoista vuotta sitten kyllästyin halpaan tyynyyn, jota sai asetella miten päin milloinkin, eikä siitä huolimatta löytynyt hyvää kohtaa päälle, eikä varsinkaan niskalle. Välillä rintaranka muistutti itsestään, mutta tällä kertaa päätin turvautua johonkin muuhun kuin Panacodiin. Siispä kunnon tyynyä hankkimaan.

Pikaisen Facebook-utelun rohkaisemana päädyin Tempur-merkkiseen tyynyyn. Olin jo aiemmin käyttänyt vastaavaa halppisversiota, joka oli sinällään ”ihan ok”, mutta ergonomisesta pään asennosta ei voinut vielä puhua, koska olin säästänyt ja valinnut ihan itse tyynyni. Tempurin kohdalla taas homma toimi niin, että myymälässä työskentelevä fysioterapeutti tutkii hieman rankaa ja utelee nukkuma-asennoista – selällään nukkuva saa erilaisen tyynyn kuin kylkinukkuja, ja hoikka saa eri paksuisen tyynyn kuin roteva.

Kun tyynyt oli valittu ja maksettu, minulta kysyttiin kohtalokas kysymys, jonka jälkeen ei ollut enää paluuta: ”haluatteko kokeilla parin viikon ajan noita meidän petareita?” No, halusinhan minä, ja kahden viikon jälkeen ei käynyt hetkeäkään mielessä, ettenkö olisi halunnut samanlaisia omaksi.

Ja kun kerran antoi uniergonomiapirulaiselle pikkusormen, se vei koko käden. Ja rahat. Kaupat tuli tehtyä lopulta Tempur North -sängystä, koska liikkeessä oli meneillään kampanja, jolla sai sängyn osamaksulla ilman lisäkuluja – ja sekös köyhän mieltä ilahdutti!

Nyt aika tasan tarkkaan kolmen vuoden jälkeen voin kertoa, että sänky on maksettu, ja on ollut todellakin jokaisen osamaksuerän arvoinen. Ei enää puutuneita raajoja, kipeytyneitä niskoja tai sitä kirottua kolotusta rintarangassa, kiitos Tempurin vartalon mukaan muotoutuvan materiaalin. Ja osamaksun.

Jos kärsit selän, niskan ja/tai lannerangan ongelmista, kannattaa miettiä, satsaisitko sen uuden 75-tuumaisen 4K-telkkarin sijaan nukkumamukavuuteesi. Vietämmehän kuitenkin ison osan vuorokaudessa sängyssä, jossa yritämme nukkua – joskus huonommalla ja joskus paremmalla menestyksellä.

Tempurin havainnekuvissa näemme rangan optimaalisen asennon maatessamme sängyllä.

Tomi Takamaa

Tomi Takamaa on ProBodyn päätoimittaja, kaksi kirjaa kirjoittanut kirjailijaa etäisesti muistuttava henkilö, elämäntapakuntoilija sekä täysin kouluttamaton vale-PT.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu