Psyykelääkkeitä olisi käytettävä viimeisenä keinona

Mitä ajattelisit, jos menisit lääkäriin valittamaan kurkkukipua, ja lääkäri toteaisi katsomatta kurkkuun, että sinulla on angiina ja tarvitset antibiootteja. Luultavasti pitäisit lääkärin toimintaa epäammattimaisena. 

Tällaista menetelmää käytetään usein mielenterveyden hoidossa. Potilailla arvioidaan, pelkkien keskustelujen perusteella, olevan lääkehoitoa vaativia häiriötiloja aivoissaan. Lääkäri voi siis aivoja tutkimatta arvioida, että aivot tarvitsevat kemiallista käsittelyä.

Jos ihmisellä on kurja olo ja vaikeuksia elämässä, terveydenhuollon virallinen linja ei ole suosittaa tukahduttamaan tuskaa huumaavilla aineilla. Jokainen ymmärtää, että se ei ole kestävä tapa ratkoa ongelmia.

Tällaista hoitomenetelmää kuitenkin suositellaan, kun on kyse lääketeollisuuden hienosäätämistä huumaavista aineista. Käypä-hoito suosituksissa todetaan lääkehoidon olevan suositeltavaa lievissäkin masennuksissa.

Psyykelääkkeet eivät nimestään huolimatta korjaa aivoissa, mahdollisesti, olevia häiriötä. Ne vaikuttavat keskushermostoon laimentaen oireita. Samalla ne kuitenkin aiheuttavat merkittäviä sivuvaikutuksia ja riippuvuutta.

Lääkehoidot ovat suosittuja, koska niillä saadaan helpotusta oireisiin. Ihmiset haluavat lääkärin tarjoavan konkreettista apua tuskaiseen oloonsa.

Lääkityksen käytön ongelmana on, että ihminen ei muuta elämäänsä ja ajatteluaan sellaiseksi, että ei tunne tuskaa, vaan hän muuttaa keskushermoston toimintaansa sellaiseksi, että kestää elämäänsä.

Monet ihmiset kertovat lääkkeiden auttaneen pääsemään pahimman yli. Vastaavasti on kertomuksia, joissa kerrotaan lääkkeiden pilanneen elämän. Terveydenhuollossa myönnetään, että vain kokeilemalla tiedetään onko lääkkeestä apua.

Koska psyykelääkkeillä on vakavia sivuvaikutuksia, ne aiheuttavat riippuvuutta ja voivat estää henkilöä tekemästä tarvittavia muutoksia elämäänsä ja ajatteluunsa, niitä pitäisi suositella käytettäväksi vain silloin kun muu ei auta, tai oireet ovat niin vakavia, että niitä on pakko hillitä.

 

Kriittistä tietoutta psyykelääkkeistä:

http://akukopakkala.fi/

http://www.benfurman.com/blogi/

http://www.deadlymedicines.dk/

https://www.cchrint.org/videos/

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu