Kirkkopäivää, kirvesvartta

Juuri kirkon viralliselta tahdolta Pyhän Hengen välityksellä saamiemme tietojen mukaan Hussein al-Taee on hakenut keskusteluyhteyttä valtionkirkon kanssa. Hänen ulostulonsa ovat olleet sen suuntaisia, että hän on äkisti noussut suosikkiehdokkaaksi Kirkkopäivien puhujaksi.

Evankelisluterilaisen kirkon virallinen kanta pitää hyvänä, että Helsingin piispa Teemu Laajasalo keskustelee Kirkkopäivillä arvojohtaja al-Taeen kanssa kanssa sananvapauden rajoista sekä siitä keitä on soveliasta fantasioida surmattavaksi. Ja keitä on asiallista kutsua tyypeiksi, joiden kulttuurinen ja mahdollisesti geneettinen erityispiirre on lasten raiskaaminen.  Al-taee keskustelee toukokuussa Jyväskylän Kirkkopäivillä piispa Laajasalon isännöimässä tilaisuudessa, jonka otsikkona on Mistä saa puhua, mille saa nauraa?

Kirkko pitäisi kummallisena, jos al Taeen kanssa ei keskusteltaisi. Hänhän on puolueessa, jota äänesti suuri osa suomalaisista. Kirkkopäivät on tarkoitettu erilaisille kohtaamisille. Siinä mielessä piispan keskustelu sopii Kirkkopäivien profiiliin. Kyllä Kirkkopäivillä jos missä tulisi olla tilaa erilaisille ihmisille, mielipiteille ja rakentavalle keskustelulle. Kirkkopäivien ohjelma on rakennettu kohtaaminen –teeman ympärille. Tilaa kunnioittavalle keskustelulle tarvitaan niin kirkon sisällä kuin kirkon ja politiikan välillä.

Al Taeen tulo kirkkopäiville on saanut kritiikkiryöpyn.

Keskustelu sananvapauden rajoista, poliittisesta korrektiudesta ja turvallisista tiloista on herättänyt julkisuudessa kiinnostusta sekä kritiikkiä. Kritiikki on kohdistunut ennen kaikkea Al Taeen valintaan keskustelijaksi kyseisestä aihepiiristä pohjautuen hänen edustamaansa ideologiaan. Kirkon mukaan on hyvä huomioida, että keskustelussa sananvapauden mukanaan tuoma vastuu on olennainen osa Laajasalon isännöimää keskustelua, eikä keskustelijoita ole kutsuttu ohjelmaan esiintymään, vaan osallistumaan etukäteen tarkasti ohjattuun ja käsikirjoitettuun keskusteluun, jossa auttaa kovasti se, että sattuu haastavasti tukemaan sellaisia ajatuksia joita Piispa Laajasalokin haluaa tukea.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu