Salman Rushdien puukotus?

Panipa ajattelemaan.  Missä oli menty vikaan?  Juutalaisista sanottiin, että he ampuivat yli maalin. Eivät nähneet totuutta, kun se oli heidän keskellään.  Osa heistä ei sietänyt kuulla sitä ja vihan vimmassa päätyivät murhaamaan. Tuo reaktio, toisin ajattelevien vihaamisen takia, on toistunut lukemattomia kertoja – ja jatkuu eri muodoissa tänäänkin. Pari kysymystä. Mitä teen, kun eri kulttuurien tai ryhmittymien toimintaa en voi joltakin osin hyväksyä? Tai, mistä johtuu, etten ylipäätään siedä toisin ajattelevien mielipiteitä, kritiikkiä?  Olenko avoin kuuntelemaan, lukemaan, katsomaan tulipa totuutta mistä suunnasta tahansa? Ja ylipäätään, sallinko jokaisen pitää oman mielipiteensä?
Kuuntelin yhden 50 – vuotiaana elämänkatsomuksensa muuttaneen tapauksen. Hän keskusteli erään teologin kanssa oman yhteisönsä perinneuskosta ja he yhdessä tiedostivat siinä epäkohtia. Mies listasi niitä 5. Hän luki Raamatun, Koraanin ja totesi uppoutuneensa  erilaisiin tulkintoihin, laski niitä olevan satoja.
Kun hän sitten luki Jaakopin kirjettä 1:5, jossa kehotetaan kysymään Luojalta itseltään viisautta vaikeiden asioiden ratkaisemiseksi, jota viisautta vilpittömälle suotaisiin, niin kahden viikon kuluttua hänelle annettiin kirja, josta löytyi vastaus noihin 5:een kysymykseen. Tämä mies – yksin perheestään – löysi uuden elämänpolun – ja sallii jokaiselle vapauden etsiä omansa, kunhan kukin sitten suo edelleen saman valinnanvapauden hänelle. Tässä maassakin pidetään puukkolähetystä lakiemme vastaisesti rikoksena.
TuomoIsokangas
Perussuomalaiset Nokia

Avioliitossa. Kolmen lapsen isä. Kaupunginvaltuutettu, lautamies, kutsuntalautakunnan jäsen. Vapaa-ajalla harrastuksia Suomen kauniissa luonnossa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu