Elintarvike- ja ravintola -ala esillä

Elintarvike- ja ravintola -alat sekä hotelliala ovat näkyvästi esillä Helsingin Messukeskuksen samanaikaisissa Gastro ja FoodTech -näyttelyissä 13.-15. maaliskuuta. Gastro on perinteinen, joka toinen vuosi toistuva alan tapahtuma.

Luomu valtaa alaa julkisissa ruokapalveluissa. Jo reilut 60% niistä kertoo käyttävänsä luomua päivittäin, eniten päiväkodeissa ja kouluissa. Suosituimpia kohteita ovat maito, suurimot ja hiutaleet. Luomukasviksia haluttaisiin käyttää nykyistä enemmän.

Stuttgartin IKA Culinary Olympics 2024 kultamitalin voittanut Suomen Kokkimaajoukkue on Gastrossa valokeilassa. Intohimo ja ammattitaito yhdistyvät tarjoamaan yleisölle liitteen menun gastronomisen kokemuksen. Liitekuvan lähde on IKA.

Opiskelijat paitsi seuraavat taitavien kokkien suorituksia myös kilpailevat keskenään. Food Camp Finlandin Ravintola-alan opiskelijoille järjestämä, Gastrossa käytävä kilpailu haastaa opiskelijoita valmistamaan tämän päivän suomalaisuutta kuvaavan annoksen. Kolmatta kertaa järjestettävän Mestarikoulu-kilpailun semifinaali ja finaali käydään Gastrossa. Tänä vuonna opiskelijoiden annosten suunnittelua inspiroivat erityisesti vastuullisuus, lähituotanto sekä perinteet. Osallistujina on monikulttuurinen joukko ravintola-alan opiskelijoita, joista ennätysmäärä naisia. 

Virossa on runsaasti elintarvikealan toimijoita ja se on ollut Gastroissa näkyvästi esillä. Nytkin lähes kahdenkymmenen yrityksen voimin. Virossa järjestetään useita alan näyttelyitä.

Veijo Kauppinen

Kirjoittaja on TKK:n (Aalto-yliopiston) konepajatekniikan emeritusprofessori ja Tekniikan Historian Seuran jäsen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu