Kuinka mainokset pilasivat Radio Classicin rauhan

Radio Classicissa oli aiemmin noin yksi, kaksi mainosta tunnissa. Suunnilleen aina samat mainokset tyyliin: syöpäsairaalan mainos ja Pelastusarmeijan mainos, jossa toivottiin testamenttilahjoituksia. Nyt siellä sitten mainostetaan mm. seksileluja.

Mainoksia tuntuu nyt olevan enemmän kuin musiikkia. Korostaa sanaa tuntuu Sen verran tuntuu, etten enää kuuntele Radio Classicista.

Kun klassinen musiikki rauhoittaa ja rentouttaa, ei ole mukavaa hienon kappaleen jälkeen kuulla mainoksia, jotka ”iloisesti” huutavat: Osta tätä! Osta lisää!

Siinä mennään toiseen todellisuutteen, rauhattomaan kiihkeään todellisuuteen. Ilmeisesti nykyisessä hässäkkä-hälinä-hulina(media)maailmassa tuollainen hektisyys ei häiritse, vaan monelle on aivan normaalia ja jo tarpeeksi tullutta,, että koko ajan mieli houkutellaan uuteen koukkuun – ja yhä kovempaa koukkuun.

Onneksi löysin netistä useampia vastaavia ulkomaisia kanavia, joissa ei ole mainoksia ollenkaan.

Radio Classic on perinteisen klassisen musiikin kanava. Pääsääntöisesti helppoa klassista. Vuosia sitten siellä oli toimittajia, jotka kertoivat musiikin lomassa musiikista. Joskus joku asiantuntija esitelmöi tai häntä haastateltiin.

Ilmeisesti kanava oli taloudellisissa vaikeuksissa. Niinpä yhdeksi omistajaksi löytyi kiinalainen rahoittaja. Sen seurauksena kanavalle tuli musiikin lomaa Kiinaa käsittelevää materiaalia. Muistaakseni ei kovin propagandistista, mutta tuskinpa missään ohjelmassa kerrottiin Kiinan törkeistä ihmisoikeusloukkauksista.

Jokin aika sitten toimittajat heitettiin ulos Radio Classicista ja paikalle jätettiin yksi kuuluttaja. Varmaan taloudellisesti tuottoisa ratkaisu.

Kun toimittaja Timo Harakka kysyi YLEn tv-ohjelmassa Kokoomuksen puheenjohtaja Ilkka Suomiselta, johtuiko joidenkin teollisuuspamppujen tuki aikanaan Ahti Karjalaiselle Suomen presidentinvaaleissa rahasta, Suominen vastasi leveästi nauraen:

– Aina on kysymys rahasta.

Veikko Tarvainen

10.7.2022

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu