Aurinkomyrsky tulee – oletko valmis? – Tietoa vai huuhaata
Huhtikuun lopussa tapahtuu kolme geomagneettista iskua
Sarja magneettisia aurinkomyrskyjä peittää maapallon huhtikuun lopussa. Tämä käy ilmi IKI:n ja ISLF:n aurinkotähtitieteen laboratorion tiedoista.
IKI on Avaruustutkimusinstituutti (ven. Институт космических исследований Российской Академии Наук, Institut kosmitšeskih issledovani Rossijskoi Akademii Nauk; lyhenne ИКИ РАН, IKI RAN) on Venäjän tiedeakatemian alainen avaruustutkimuksen johtava keskus Venäjällä. Se sijaitsee Moskovassa ja siinä työskentelee 290 tutkijaa. >> IKI Avaruustutkimusinstituutti – Wikipedia
ISLF puolestaan on: ISLF on tietoturvajohtajien yhteisö, joka keskittyy yhteistyöhön, koulutukseen, mentorointiin ja seuraavan sukupolven tietoturvajohtajien kehittämiseen. Säätiö tekee yhteistyötä koulutusohjelmien kanssa tarjotakseen apurahoja opiskelijoille, jotka haluavat olla tulevaisuuden turvallisuusjohtajia. >>
Information Security Leadership Foundation; The ISLF is a community of Information Security Leaders focused on collaboration, education, mentorship, and development of the next generation of …
Ensimmäinen magneettinen myrsky on todennäköisesti 20. huhtikuuta, toinen 27. huhtikuuta ja kolmas 30. huhtikuuta. Kaikki kolme ovat G1-tasoa, eli heikkoja.
Samaan aikaan geomagneettiset häiriöt ovat todennäköisiä joinakin päivinä – 18., 21., 26., 28. ja 29. huhtikuuta sekä 1. toukokuuta.
Magneettisten myrskyjen päivinä säästä riippuvaisia ihmisiä kehotetaan nukkumaan tarpeeksi, olemaan syömättä rasvaisia ruokia, juomaan enemmän vettä, rajoittamaan alkoholin ja suolan käyttöä, välttämään stressiä ja hermostunutta stressiä ja välttämään liiallista liikuntaa.
*
Huomioita: ”Äkillinen aurinkomyrsky iski Maahan. – Auringon aktiivisuus kiihtyy ja vaimenee noin 11 vuoden jaksoissa. Juuri nyt Aurinko on hyvin aktiivinen, ja tähtitieteilijiöiden mukaan sen aktiivisuus huipentuu heinäkuussa 2025. Maata kuritti 25. kesäkuuta 2022 äkillinen aurinkomyrsky.” >> tieku.fi 13.7.2022. – Magneettimyrsky voi pimentää Maan – Lue tästä, miten | tieku.fi
Aurinkomyrskyn piikkien jaksotus:
”Aurinko noudattaa normaalisti 11-vuotista vaihtelujaksoa, jossa jakson maksimia kohti mentäessä ilmestyy yhä enemmän auringonpilkkuja. Tuolloin aktiivisuus Auringon pinnalla on voimakkainta ja aurinkomyrskyn riski suurin. Edellinen maksimi oli vuonna 2012.”
Siis, tuota, miten sen ottaa? Ojalan mukaan 2012 + 11 = 2023.
*
”Seuraava aurinkomyrsky tulossa”: Seura 9.7.2022. –
”Aurinkomyrsky voidaan havaita ennakkoon. Vuonna 2012 liippasi jo läheltä. Nasan satelliitit havaitsivat Carringtonin kokoluokan purkauksen auringon pinnalla. Jos purkaus olisi tapahtunut pari päivää aiemmin, se olisi osunut maahan.
Usein auringonpurkaus lähtee auringon aktiiviselta alueelta, jossa on auringonpilkkuja. Auringon pyöriessä iso pilkkuryhmä tulee näkyviin kaasupallon vasemmalta laidalta ja kiertää kohti oikeaa. Avaruusmyrsky osuu maahan, jos pilkkuryhmä purkautuu ollessaan keskellä aurinkoa tai sen oikeassa laidassa.
Pilkkujen matka maata uhkaavalle sektorille kestää vain muutamia päiviä. Jos megaluokan purkaus sitten tapahtuu, avaruusmyrsky on maassa noin 17 tunnissa. Miten Suomi on tähän valmistautunut?” >> Aurinkomyrsky voi pimentää kaupunkeja ja sekoittaa navigoinnin (seura.fi) 9.7.2022.
*
Oma mielenkiintonsa on seurata löytyykö revontulien esiintymistiheyden ja aurinkomyrskyn voimakkuuden välillää mitään suhdetta? Ainakin parin vuoden aikana on täällä etelänpuolessa esiintynyt voimakkaammin ja tiheämmin revontulia kuin muistan koskaan ennen olleen.
Ilmoita asiaton viesti
Tuon 1859 aurinkomyrskyn aikaan ei ollut vielä kovinkaan paljon elektrokomiikkaa maapallolla. Vaan nuo lennätinvauriot viittaavat siihen, ettei sitä olisi sitten kovin paljon samanlaisen myrskyn jälkeenkään. Ehkä laitteiden sammuttaminen ja verkosta irrottaminen pelastaa laitteet?
Ilmoita asiaton viesti