Euroopan nopein nainen ja Suomen nopein mies syntyivät parinsadan metrin päässä toisistaan Ikaalisissa

Euroopan nopein nainen ja Suomen nopein mies syntyivät parinsadan metrin päässä toisistaan Ikaalisissa

Euroopan nopein nainen ja Suomen nopein mies ovat syntyneet kuukauden välein alkukesästä 1995 Ikaalisissa, vieläpä samassa kaupunginosassa, muutaman sadan metrin päässä toisistaan!

Reetta juoksi eilen pika-aitojen halli-Euroopan mestariksi SE-ajalla, Samuli kamppaili välieräpaikasta saman matakan sielällä jo lauantaina!  Käsittämätön suoritus! Reetta Hurske juoksi EM-kultaa – ”Minulla oli aika paljon paineita” | Yle Urheilu

Voi ei – suomalaisjuoksija jäi vain kolme sadasosaa jatkopaikasta EM-kisoissa | Sportti.com

Viikko sitten kerroin fb:ssä:

”TIESITKÖ muuten: Mitä yhteistä on Reetta Hurskeella ja Samuli Samuelssonilla? No, he ovat Suomen nopein nainen ja Suomen nopein mies! Lisäksi he ovat syntyneet melkein samaan aikaan: Reetta syntyi toukokuussa 1995 ja Samuli kesäkuussa 1995. Eikä tässä mitä: He syntyivät Ikaalisissa. Heidän kotinsa olivat Ikaalisten kaupungin Kalmaan kylässä: kotien välillä oli vain noin 200 metriä. Niinpä Reetta kävi joskus leikkimässä Sampan kotona (kertoo asioista hyvin perillä oleva lähde). Reetta muutti Tampereelle ennen kouluikää, joten heistä ei tullut koulu- eikä seurakavereita: Reetta edustaa Tampereen Pyrintöä ja Samuli Ikaalisten Urheilijoita. Mutta sini-valkoisiin he ovat pukeutuneet lukuisissa arvokisoissa ja maaotteluissa: seuraavan kerran torstaina 2.3.2023 alkavissa halli-EM -kisoissa Istanbulissa.”

Nyt siis Euroopan nopein nainen ja Suomen nopein mies.

Katso: Facebook

  1. Tätä on hieman mietitty sisäpiirissä: Oliko tämä nopeuden lähtö samoilta ”nurkilta” puhdasta sattumaa, vai onko havaittavissa jokin ”yhdistävä tekijä”? Siis muutakin kuin vain sama kaupunginosa. Oliko ”se jokin” Ikaalisten pohjavedessä vai sattuiko keväällä 1995 jokin ”aurinkomyrsky”?  Kenpä sen tietäisi!

PS 2. Samaan syssyyn menee sitten sekin, että Samuli Samuelssonin huippu-urheilijaksi valmentanut nykyisin jo yli 90 vuotias pikajuoksu-professori, matemaatikko Mauri Salomäki asuu saman neliökilometrin alalla kuin Reetan ja Samulin synnyinkodit.

veikkohuuska
Ikaalinen

historianharrastaja,
tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu