Huuhkajat hurmaavat- Suomella tosi kesy lohko

  • Suomi kieriskelee onnen huumassa – Huuhkajat hurmaavat.

Mutta kun katsomme tilastoja kuva Huuhkajien sankaritöistä asettuu kohdilleen. Tilastot eivät valehtele – totuus tilastoista!

FIFA on ylläpitänyt kansainvälisen jalkapalloilun maakohtaistarankingia kohta kolmen vuosikymmenen ajan.

Suomen maajoukkueen paras aika osui runsaan kymmenen vuoden takaisiin vuosiin. FIFAn rankingissa tuolloinen maajoukkue Litmasineen saavutti Suomen kaikkien aikojen parhaan sijoituksen. Tuolloin vuonna 2007 Suomi oli maailman listalla 37:s. Hieno saavutus. Silloin jalkeilla oli kaikkien aikojen Suomi-miehistö! Aika ennen Huuhkajia!

Sitten seurasivat onnettomat tunaroinnin vuodet. Päivämäärällä 3.9.2015 Suomi saavutti nykyajan syvimmän savihaudan: FIFA-rankingsijoitus romahti 92:een! Taakse jäi vielä noin sata joukkuetta, mutta onneksi tuli käänne.

Tuon neljän vuoden takaisen rämpimisen jälkeen melkeinpä mikä vain jaksaa ilahduttaauskollisia  ystäviä!

iin kun nyt tämä ”mainio” EM-kisaturnaus.

Sen kuluessa Suomi pelasi 10 matsia: 6 voittoa ja 4 tappiota.

Hyvä saavutus? Ei missään nimessä!

Lohkossamme pelasivat seuraavat maat/niiden ranking: Euroopassa/Maailmassa:

Italia 10/15

Suomi 27/55

Kreikka 28/58

Armenia 36/99

Bosnia-Herzo. 37/101

Liechtenstain 42/181

Siis Suomen lohkossa pelasi yksi meitä paremman ranking-sijoituksen omaava:Italia. Sille me hävisimme niin kotona kuin vieraissa.

Mutta jos Huuhkajat olisivat pelänneet edes normitasollaan siis rankingasemansa edellyttämällä tavalla sen olisi tullut voittaa Italiaa lukuunottamatta kaikki muut ottelunsa!

Siis ottaa neljä vierasvoittoa, mutta se pystyi vain kahteen. Jalkapallossa vieraspelit ovat hiemantoisenluontoisia kuin esim jääkiekossa, mutta ei tätä karsintaturneeta nyt oikein kummoiseksikaan menestykseksi voi tilastojen valossa luonnehtia.

Suurin menestystekijä Huuhkajien EM-kisapaikan saavuttamisessa myönnetäänkin todella suopealle arvalle, joka toi Huhkajien vastustajiksi kolme (3) Eurooppalaisen jalkapallon heikoimpaan neljännekseen kuuluvaa joukkuetta.

Niiden sijoitukset maailman mitassa ovat heikkoakin heikommat: 99, 101 ja 181! FIFA rankkngissa on mukana 209 joukkuetta, jalkapalloperheen nuorimmaiset.

Rankingissa huomioidaan joukkueiden pelit 4 vuoden ajalta ajallisesti alenevin painokertoimin. FIFAn ranking 2019 sivuilta löytyvät tarkemmat algoritmit.

Tilatoissa totuus.

Huuhkajat on Euroopan rankingsijoitusten mukaan (vähän riippuen mitkä kaikki maat luetaantäsdä yhteydessä ”Eurooppaan”?!) 27:s.

Siltä pohjalta katsoen Huuhkajat ohitti karsinmoissa ikäänkuin kolme rankingissa edellään olevaa maata, kuten mm Norjan. Onnitelut ja kiitokset suopeale arvalle!

veikkohuuska

historianharrastaja, tanakasti ajassa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu