Snadisti gay

Olen ihmetellyt että viimeisen viidentoista vuoden aikana on naisten joukossa hiipimällä yleistynyt tapa pitää homomiehistä. Homomiehistä on tapana ajatella että ne on niin mukavia ja samaan hengenvetoon sitten lisätään että lesboista ei olla samaa mieltä koska lesbot ovat kuulemma ylimielisiä.

 

Sitten nämä seksuaalisesti normaalit eli miehistä pitävät naiset kuluttavat kuukausitulonsa matkustamalla matkojen päästä kuuntelemaan homomiesten laulamista. Yleensä nämä homot ovat iskelmälaulajia sieltä viivan makeammasta päästä. Monen keski-ikäisen naisen musiikkisuosikit ovat järjestään homoja eikä sitten muuta.

 

Nyt kun tuo X-Factor on tuollainen homokarnevaali kuin on, tulin ajatelleeksi onko Saara Aallon tarkoituksena olla yritys tehdä lesboista yhtä lailla suosittuja, jäseniä samaan tähtipooliin. Onko tarkoituksena ajaa lesbojen todellinen ja/tai kuviteltu ylimielisyys normaalien naisten mieltymyskartan sisäpuolelle, osaksi niitä asioita joista viime kädessä halutaan maksaa. ”Meidän asiaksemme.”

 

Robbie Williams oli ehkä viimeinen vanhan ajan globaali supertähti (ensimmäinen oli Frank Sinatra). Hänen jälkeensä on tullut kosmetiikan mainostajia siten että mainostaja on osa kosmetiikkaa eikä toisin päin. Voisiko mainoksessa tänään lukea "Adam Lambert valitsi Nivean"? Ei voisi koska kaikki tietävät että Nivea valitsi Adam Lambertin jo kauan sitten.

 

(Ennen vanhaan vastaavan mainoksen uskottavuutta olisi nakertanut oletus ettei se tähti kuitenkaan tavallista kaupan hyllyllä myytävää tuotetta käytä vaan jotain luksustuotetta.)

 

Homomiestä ihailevan heteronaisen ei tietysti tarvitse mustasukkaisena pohtia, kenen naisen kanssa se laulusolisti enemmän tai vähemmän vakituisesti seurustelee, eikä myöskään tarvitse haaveilla itse pääsevänsä tähän tehtävään. Kenties asian ydin on elämän lokeroimisen muuttumisessa helpoksi eli toimintojen tehostumisessa: oma mies odottaa kotona kun muija käy Hotelli Vantaassa tai Hartwall Areenassa tuijottamassa ääntelevää kiiltokuvaa jota kohtaan se tuntee epämääräisen etäistä vetoa.

 

Mutta ehkä näiden naisten järjenjuoksu ei yletä siihen saakka, että kyseinen tähtiesiintyjä voi yks kaunis päivä vokotella juuri heidän aviomiehensä suhteeseen kanssaan. Olettaisin heidän alitajuisesti ymmärtävän tämän ja päätyvän käytökseen, missä pienintäkin homouteen viittaavaa merkkiä omassa aviomiehessä paheksutaan ääneen, mikä johtaa lokeroinnin syvenemiseen.

 

Laulajana Saara Aalto on taidoiltaan kotimaisten iskelmälaulajien keskitason yläpuolella ihan reippaasti, joskin suosikkiasemaan pääseminen tuossa lajissa edellyttää määrättyjä uskottavuuspisteitä jotka tienataan muunlaisilla kyvyillä. Omaperäinen tulkitsija hän ei ole: hänen artikuloinnissaan on heiveröisyyttä ja äänenkuljetukselliset valintansa vaikuttavat irrallisilta, enemmän show’hun kuin musiikkiin pohjaavilta. Se on kuulkaas homomaisuutta se. Ehkä kilpailun tuomaristo on nähnyt hänessä optimaalisen välineen ajaa enemmän lesboja heteronaisten suosituimmuusalueelle.

velipesonen

Olen syntynyt vuonna 1968. Olen insinööri, isä, poika ja muusikko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu