Kieli-info ja Levyraadin arviointia 4

Kahden toistaiseksi viimeiseksi jääneen Levyraadin jakson kappaleiden saamien kokonaispisteiden joukossa silmiinpistävän usein toistuu luku 33, joka on myös parin 1900-luvulla vaikuttaneen musiikkisuuntauksen, jazzin ja rockin, elinvuosien määrä.

Jazz eli 1894-1927. Rock eli 1953-1986. Elämä tässä siis tulkittuna synnyin- ja kuolinvuosien väliseksi ajaksi. Kerrotaan myös erään Raamatussa mainitun kirvesmiehen elinvuosiksi! Jazz kuoli purismiin siinä missä rock hipsterismiin, ja sitä ennen punk oli ehtinyt kuolla omaan oksennukseensa.

Kahden viimeisen Levyraadin jakson kappaleiden kokonaispistemäärissä 3:lla jaollisilla on kaksinkertainen edustus eli (tilastollinen) yliedustus.

Saas nähä milloin Levyraati palautuu – ja näin tehdessään tapahtuuko se kerraten vai kertaalleen. Palautumisella ja palauttamisella näkyy tänä päivänä tarkoitettavan aivan mitä tahansa, etenkin näiden asioiden omaa vastakohtaa.

Lääkäri voi sanoa ”x on palautuva tilanne”. Hän voi tarkoittaa joko että henkilön, joka kokee tilanteen x, elimistö palautuu siitä (fyysisesti tai henkisesti), samaan tapaan kuin urheilijan elimistö palautuu rasituksesta. Tai sitten että tilanne toistuu eli uusiutuu (kertaalleen / kerraten!). Taikka sitten niin että koska x:n voi todeta palautuvaksi, sen on pitänyt tapahtua vähintään yhden kerran jo aikaisemmin. Viimemainitussa tapauksessa tilanteesta x ei yleisellä tasolla silloin voikaan sanoa enää mitään.

Olen nähnyt joissain internet-portaaleissa ”salasanan palauttamisen” tarkoittavan salasanan vaihtamista. Yleensä jos tenniksenpelaaja toimittaa pallon verkon ylitse, vastapelaaja palauttaa SEN SAMAN PALLON saman verkon yli mutta vastakkaiseen suuntaan. Nämä bittinikkarit tarkoittavat palauttamisella palauttamisen vastakohtaa eli eri salasanan käyttöön ottamista.

Palautuuko Levyraati siis omista rasituksistaan. Kolmas kerta toden sanoo, mikä tässä yhteydessä tarkoittanee kolmannen jakson uusintaa?

velipesonen

Olen syntynyt vuonna 1968. Olen insinööri, isä, poika ja muusikko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu