Suomenlahdella on harvinaisen lämmin alkutalvi ja avoimet vedet

Suomenlahdella on harvinaisen lämmin alkutalvi ja avoimet vedet

Perjantaina 17.1.2020 käytiin ulkomerellä Inkoon Kopparnäsin edustalla. Tuuli oli viileää ja suunta lännestä sekä iltapäivän  edetessä oli kääntymässä lounaan suunnalle.

Muita veneitä ei näkynyt ja myös merimetsot ja muut paikalliset linnut olivat jo suurimmaksi osaksi lähteneet. Tukkasotkia oli isoissa parveissa ja tiiviissä rykelmissä ja ne lähtevät yleensä vasta kun jäät tulee. Isokoskeloita ja joitakin lokkeja oli alueella myös. Aivan ulkona ulommaisten saarien eteläpuolella näkyi isoja alliparvia ja haahkoja. 

Merivesi on ollut ylhäällä tänä syksynä paljolti tuulten ansioista ja perjantaina Inkoon edustalla oltiin tasolla +60 cm ja meriveden lämpötila oli noin +3 Celsiusastetta.

Kovien sateiden johdosta merivesi oli hyvin savista  ja ensimmäisestä kuvasta hyvin erottuu saviveden ja kirkkaan meriveden reuna. Ensimmäisen kuvan taustalla ovat Styrkumlet ja Ryssklobbenin saari. Linnakesaari Porsö sijaitsee heti Ryssklobbenin oikealla puolella. Toisessa kuvassa on näkymä Porkkalan selälle Stora Halsön saaren näköalakalliolta ja edessä on Stora Träskön saari. Kolmannessa kuvassa ovat kirjoittaja Kari Vierinen ja kippari  sekä ammattivalokuvaaja Ville Lindfors Stora Halsön saaren saunarannassa. Stora Halsö kuuluu Uudenmaan Virkistysalueyhdistyksen omistamiin saariin ( www.uuvi.fi ). 

 

vierinen

- Perhe: vaimo, 4 lasta ja 6 lastenlasta - Olen Siuntioon muuttanut yli 50 vuotta sitten - välillä asuin muualla opiskelemassa, töissä ja tutkijana USA:ssa Kalifornian yliopistossa Lawrence Berkeleyn laboratoriossa 1986-1990 - tohtorin väitöskirja fysiikassa 1986 - Kalifornian Lawrence Berkeleyn laboratoriossa tutkijana 1986-1990 - fysiikan dosentti Helsingin yliopistossa, projektipäällikkönä nanoteknolgiahankkeessa ja yliopettajana Sähkö- ja Automaatiotekniikassa Metropoliassa; Nyt eläkkeellä 1.9.2016 alkaen. - harrastuksena purjehdus, uusiutuvat energiasovellukset, luonnon ilmiöiden seuranta, retkeily meren saaristossa ja valokuvaus - luontoarvot ovat niin merkittäviä asioita, että niiden avulla ei pidä poliittisten puolueiden kohottaa omaa kannatustaan !

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu