Miten saavuttaa tavoitteet

Syksy on alkamaisillaan ja monella on erilaisia tavoitteita mm. työuralla, urheilussa ja henkiläkohtaisessa elämässä. Tavoitteiden saavuttaminen on helpompaa kun tekee selkeät suunnitelmat niiden toteuttamiseen. Tavoitteiden saavuttamisen taustalla on suunnitelmallisuus ja tavoitteiden jakaminen osiin. 

 

  1. Ensimmäinen vaihe on tunnistaa oma tavoite.
  2. Toisessa vaiheessa on kysy itseltään miksi haluan saavuttaa tämän tavoitteen. Kun tavoitteen saavuttamisen syyt ovat taustalla niin sen saavuttamiseen sitoudutaan kovemmin. Jos syy ei ole tarpeeksi vahva niin heikolla hetkellä ja haasteiden tullessa eteen luovuttaminen on todennäköisempää.
  3. Kolmanneksi on tehtävä toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelmaan voi kuulua esimerkiksi työn jakaminen kuukausi tai viikkotasolla eri vaihesiiin jotka tukevat tavoitteet saavuttamista.
  4. Neljänneksi on tärkeää muistuttaa itseään jatkuvasti tavoitteesta ja sen tärkeydestä. Nämä pienet muistutukset voivat olla esimerkiksi motivaatiolauseita aiheesta tai tavoitteen kuva kännykän näytöllä. 
  5. Palkitseminen. Muista myös palkita itseäsi tavoitteen saavuttamisen pienillä etapeilla. Kun palkitset itseäsi niin aivosi saaavat dopamiinia ja tämä tukee tavoitteen saavuttamista ja koet jälleen palavaa halua jatkaa tavoitteen saavuttamista. 

Oli tavoite sitten kuntoprojekti, jossa saat itsesi elämäsi kuntoon. Työprojekti joka tähtää yrityksesi kasvuun tai työpaikalla ylennyksen saantiin. Tai itsesi markkinointi politiikoksi vaikka mainoslahjoilla. Niin tavoitteiden saavuttamiseen on tehtävä selkeä toimintasuunnitelma. Tällöin niiden saavuttaminen on paljon todennäköisempää.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu