Tapsan tarina

Nykyinen ilmapiiri lehdistön tiimoilla muistuttaa liki sata vuotta sitten ollutta.

Lapsena Oulunkylässä tapasin monta kertaa hymyilevän, raamikkaan ja lapsestakin ystävällisen tuntuisen herrasmiehen. Hän oli kaikkien rakastama Tapio Rautavaara. Olympiavoittaja keihäänheitossa, maailmanmestari jousiammunnassa,loistava laulaja, filmitähti jolle varmaan Hollywood olisi ollut auki jos englannin kielen taitoa olisi ollut.

Mies joka ei juurikaan jakanut kansaa. Viihtyi esiintyjänä harjannostajaisissa joita siihen aikaan oli tiuhaan koska elettiinhän nousevan Suomen rakentamisen aikaa. Mutta yhtä hyvin Lions Clubin tilaisuuksissa Luovuttamassa Isänmaata Onnellisempana Nousevalle Sukupolvelle.

Tapsa ei ollut poliittisesti sitoutunut. Hän edusti ikänsä pikkuruista Oulunkylän Tähti urheiluseuraa. Suurseurat kosiskelivat kilvan häntä olympiavoiton (1948) jälkeen mutta Tapsa ei koskaan vaihtanut seuraa. Syyksi hän vastasi että ei vaihda seuraa koska hänen yksinhuoltajaäitinsä on ollut perustamassa seuraa vuonna 1918.

Niin. Miten media tähän liittyy? Se tuli mieleen Tapsan joskus kerrottua lapsuudestaan ja nuoruudestaan 30-luvun hätäaputyömaalla jossa ohikulkijat olivat huudelleet pilkkahuutoja kunnan hätäaputyöläisille. Tapsa oli ottanut sepelikiven ja nakannut huutelijan perään. Kivi oli lentänyt nuorukaiselta jo yllättävän pitkälle!

Ja yksi homma oli ollut sanomalehtien myyminen junassa lehtipoikana. Joskus joku päivän politiikkaan suivaantunut porho oli ostanut kaikki tietyn lehden päivän numerot ja avannut junan ikkunan ja viskannut lehdet siitä ulos. Ja heti perään toinen mies oli ostanut kaikki vastakkaisen ideologian lehdet ja tehnyt niille saman tempun. Ne olivat olleet hyviä myyntipäiviä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu