Immolan Ilmailupäivä 2019

Laskuvarjohyppyä 100 Vuotta

Täällä Imatralla on kiinnostava tapahtuma huomenna sunnuntaina 19.5.2019. Immolan lentokentällä tapahtuu! Ainakin urheilu­lasku­varjo­hyppääjille!

      Asiasta kertoo Imatralainen -lehti 15. toukokuuta 2019 otsikolla: ”Harvinaisuus tarjolla!” – Laura Mykkänen

Lehti­kirjoituksen mukaan 28.4.2019 tuli kuluneeksi 100 vuotta yhdys­valtalaisen Leslie Irvinin maailman ensimmäisestä tarkoituk­sellisesta, laskuvarjolla tehdystä vapaa­pudotus­hypystä. Irvin oli viitoittanut tietä nykyiselle urheilu­laskulasku­varjo­hyppäämiselle.

Historiallinen DC-3 Kone Imatralla!

Kyse on historiallisesta kaksimoottorisesta DC-3 matkustajalentokoneesta.

DC-3 saapuu Immolaan sunnuntaina noin klo 11:30. Paikallislento nousee ilmaan klo 12 ja lasku­varjo­hyppy­lento alkaa kello 13. Kaksi­moottorisen koneen päällikkönä lentää Imatralta kotoisin oleva Mika Kanto.

Tämän vuoden ilmapäivien vetonaula on Skydive Karjalan hyppymestari Tomi Kallunkin mielestä DC-yhdistyksen paikalle lennättämä DC-3 kone.

DC-yhdistys tarjoa mahdollisuutta myös paikallis­lentoon Etelä-Karjalan yllä. Lennot on Kallungin mukaan tarkoitettu yhdistyksen jäsenille, mutta sekä liittyminen jäseneksi että lennon varaaminen onnistuu yhdistyksen verkko­sivuilla. Kallunki muistuttaa Immolassa olevan molempina päivinä kello 10 – 16 välillä runsaasti muutakin nähtävänä.

En löytänyt videota DC-3:sta tehtävistä lasku­varjo­hypyistä, mutta tunnelma on varmasti sama kuin tässä videossa, jossa hypätään Iljushin -koneesta.
Itse hyppääminen alkaa kohdasta 2:45

Joten vielä ehditte Imartan Immolaan tutustumaan ilmailuharrastukseen! ja miksei lentokoneisiinkin!

      Tervetuloa Imatralle!

viovio

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu