Ilmailumuseo Uttiin

 

Viipuri-lehti kirjoittaa 4.6.2021 asiasta otsikolla: ”Neuvostoliittolaisia helikoptereita voidaan nähdä Suomessa.” Artikkelin kirjoittaja Andrei Kashkarov on tiedekirjailija ja Venäjän sotilas-historiallisen seuran jäsen ja tuttu jo aikaisemmista blogeistani.

– Me teemme kansainvälistä yhteistyötä sodan uhrien muiston vaalimisessa Utin Ilmailumuseon killan puheenjohtajan ja myös esitellyn hankeen johtajan E. Rantalan kanssa. Työssä on mukana suomalainen aktivisti Juhani Junna (kuvassa). Kertoo Kashkarov.

– Utin sotilaslentokentän lähellä (Kouvolan ja Lappeenrannan välillä, tie nro 6) oleva ilmailupuisto laajennetaan Lentoportintielle, kirjoittaa lehti.

Museohankkeen intendentti on eduskunnan puolustusvaliokunnan johtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva. Oletuksena on, että ilmailumuseoon odotetaan paljon kävijöitä.

Ai, Niin! Neuvostoliiton helikopterit!?

Neuvostoliiton valmistamia Mi-8-helikoptereita, joita on ollut 10 kappaletta Suomen ilmavoimien käytössä, ovat lehtikirjoituksen mukaan olleet Suomessa käytössä jo vuosien ajan pelastusoperaatioissa ja korkea-arvoisin henkilöitten kuljetuksessa.

Kopterit Suomessa poistettu käytöstä vuosina 2012 – 2018. Nyt niitä varten valmistellaan näyttelytilaa.

Yksi helikopteri, jonka numero on Mi-6, on jo nyt nähtävissä Kouvolan ammattiopistolla ja toinen, numerolla Mi-3, siirrettiin Uttiin Vesivehmaalta huhtikuussa.

Piipahtakaa Utissa.
– Sehän on matkan varrella.

0
viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu