Oulujoen rannoilta kuuluu

… kuuluu riemukasta iloa Pohjois-Suomen vanhim­masta kaupungista Oulusta, jonka kuulemma oli perustanut Ruotsin kuningas Kaarle IX jo 8. huhti­kuuta 1605! Kyllä kannattaa iloita kun Oulu kaupunki ja sen kunnat ovat saanet nyt näkyvyyttä Euroopassa!

Kulttuuripääkaupunki

Kun kansain­välinen raati valitsi 2.6.2021 Oulun vuoden 2026 Euroopan kulttuuri­pää­kaupungiksi, silloin kulttuuri­pää­kaupungin asemasta kisasivat Oulun lisäksi Savon­linna ja Tampere.

– Olemme äärettömän onnellisia voitosta ja mahdolli­suuksista, joita kulttuuripääkaupungin asema avaa Oululle ja koko pohjoiselle Suomelle …
Iloitsee Oulu 2026-hankejohtaja Piia Rantala-Korhonen.

Oulun kaupungin­johtaja Päivi Laajala myös iloitsee voitosta.
– Oulun kaupungin ja omasta puolestani haluan lämpimästi kiittää Oulu-2026-tiimiä tästä merkittävästä saavutuksesta ja neljä vuotta kestäneestä valmistelu­työstä. Oulu on todella iloinen tästä voitosta.

– Pohjoisen kulttuurissa on paljon näytettävää Euroopalle. Tulemme näkemään maailman­luokan kulttuuria keskellä villiä luontoa. Lumi, jää, avannot, saunat, valo ja pimeys sekä neljä vuoden­aikaa ovat kulttuuri­ohjelman näyttämöitä,
– iloitsee ohjelmajohtaja Samu Forsblom.

Oulu on sijoittanut hakuun hieman yli miljoona euroa.

Iso ilo

Riemu oli suuri. Kuvattu Oulun pääkirjastolta keski­viikkona 2. kesäkuuta hieman ennen puoltapäivää:
https://yle.fi/uutiset/3-11961636

Taiteilija Oulusta Ari Alsio

Hienoa, että me tällä blogistanissa, tunnemme nyt ainakin yhden taiteilija­mestarin vuoden 2026 Euroopan kulttuuri­pää­kaupungista!, joka varmasti vaikutti omalta osaltaan siihen, että Oulu on noussut Euroopassa noin korkealle.

Pienestä purosta tai lähteestä se Joki alkaa…. Myös Oulujoki.

Itse oppineen taiteilija Ari Alsion tauluja olemme monesti ihailleet tässä Vapaa­vuoron sivullakin! Hiljattain taiteilija toi meille 7-osaisen sarjan omasta tuotannostaan. Tämä viimeinen osa on vielä nähtävissä taiteilijan Vapaa­vuoro-sivulla. Kannattaa tutustua!
https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/arialsio/paatos-maalaussarja-osa-7/

Laulava poliisi

Eikä Tässä Vielä Kaikki!

Sekään ei ole sattuma, että Oulussa on Suomen paras laulava-poliisi! Hänen esittämä laulu ”Rakastan Elämää” on kerännyt jo yli kolme miljoona katselu­kertaa! Laulu oli esitetty erittäin ajan­kohtaisesti juuri pandemian alussa!

Oulun paras poliisi.
Hyvä Oulu ja sen asukkaat!

Lämpimät Onnitteluni Oululle!

+2
viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu