Mitä Kuuluu!

Aurinko Nousee

Todellakin “mitä kuuluu” Vapaa­vuorolle kun en ole kirjoit­tanut tänne mitään sitten viime vuoden toukokuun. Olen ollut tiiviisti Puheen­vuorossa.

Aurinko Paistaa

Aiheen tälle blogille sain päiväkodin lapselta! Toisi kiva juttu! Haluankin jakaa tuntemuk­siani siitä!

Tänään ilta­päivällä kävin ulkoile­massa kävely­sauvojen kanssa tässä oman talo­yhtiön, entisen palvelu­kodin pihalla. Tässä on ihan riittävästi tilaa ainakin minun “kävelylle” ja maasto pehmeä ilman asfalttia ja puitakin on ympäris­tössä säilynyt mukavasti: pitkin aitaa on istutettu ehkä noin 30 – 40 vuotta sitten vaahteroita, koivuja ja ruusu­pensaita. Onpa säilytetty mänty­puitakin. Kesällä tässä kasvavat, kukkivat ja kypsyvät mansikatkin. No, muutama kuitenkin ilahduttaa kesän kunniaksi!

Päivä ja Yö Kohtaavat Toisensa -- Vai Kohtaavatko?
Päivä ja Yö Kohtaavat Toisensa — Vai Kohtaavatko?

On ollut kaunis päivä! Aurinko vielä oli korkealla ja paistoi komeasti, mutta ei vielä paljonkaan lämmittänyt, mutta ilahdutti kyllä keväisesti, lunta ei ollenkaan maassa, mutta maa paikoittain jäässä. Lämpö­mittari oli ulkona -3 asteen paikkeilla. Kevät onkin tullut jo maahan! Onhan tänään Kevät­päivän­tasaus!

Hei! Mitä Kuuluu?

Nojasin pihapöydän reunaan, kasvot aurinkoon päin ja suljin silmäni auringon häikäisyltä. Kuulin lasten puheen­sorinaa. Meidän talon aidan takana noin, no ainakin 30 metrin päässä, on päiväkoti. Kun avasin silmäni niin huomasin, että siellä pojat ajelivat polku­pyörillä ja iloisesti keskenään vaihtelivat ajatuksia.

Parus Major
Parus Major

Sitten eräs pojista ajoi suoraan minun suuntaan ja kun huomasi minut, niin pysähtyi päiväkodin aidan viereen ja heilutti minulle kättä. Vastasin heilu­tukseen! Ymmärsin pojan sanoneen “mitä kuuluu?” Käden viittauk­sella annoin ymmärtää, että “hyvää kuuluu”!

Sitten poika jatkoi pidemmällä lauseella. Ensin en ymmärtänyt mitä hän sanoi ja käänsin korvani hänelle päin. Hän toisti “lähdetkö lenkille.” Vastasin: Kyllä! Hän kysyi: “Minne?” Kerroin, että tässä pihalla kävelen! Hän oli tyytyväinen vastauk­seeni vilkutti iloisesti minulle, minä vilkutin myös ja hän käänsi pyöränsä vasta­päiseen suuntaan ja lähti jatkaman takaisiin muitten joukkoon.

Päivä ja Yö. Tiede selittää.
Päivä ja Yö. Tiede selittää.

Tämä on mielestäni tosi harvinaista, että tätä pikkupoikaa kiinnosti mummo, joka kävelee keppeineen niinkin pitkän välimatkan päässä päiväkodin pihalta! Lieneekö lapsi kuullut kotona, että vanhukset ovat karan­teenissa ja eivät saisi poistua kotoa minnekään.

Joka tapauksessa minulla on ollut kiva päivä tänään!

Taidemaalari Savrasovin maalaus.
Taidemaalari Savrasovin maalaus.

Tämä tuntematon pikkupoka toi iloa päivälleni! Vai lieneekö vielä senkin takia, että sillä hetkellä, kun juttelin tuon pojan kanssa Aurinko juuri siirtyi tänne Pohjoiselle pallon­puoliskolle, kun tänäänhän on Kevät­päivän­tasaus!

Hyvää Kevätpäiväntasausta!

viovio

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu