Talvi On Pian Takana


Talvi Kevättä Vastaan

Olemme jo maaliskuun puolivälissä, mutta talvi ei halua mitenkään antaa periksi. Kaupunkimaisemissa, ainakin näillä kulmilla, on vielä isoja lumikasoja. Talojen kattojen päällä lähes metrin korkuiset valkoiset komeat lumihatut! Tosin aurinko on viime päivinä kovin ahkeroinut ja päiväsaikana katon rännistä tippuu kirkkaita talvilumen kyyneleitä..! Mutta eivät ne auta. Pian talvi jää taakse vaikka kuin taistelisi kevättä vastaan.

Niin se vaan on! Luonnon lain mukaan mennään! Luonnonlakeja ei voi muutta verrattuna ihmisen keksimiin lakeihin!

Lumi Luonnon Ihme

Lumi on jääkiteiden ja ilman muodostamaa kuohkeaa ainetta, jota syntyy pilvissä ja sataa maahan talvella riippuen siitä, onko ilman lämpötila tarpeeksi kylmä. Puhdas lumi on valkoista ja läpinäkymätöntä.
– Tietää kertoa Wikipedia.

Mielenkiintoinen luonnonilmiö on itse lumi! Sama runollisesti sanottuna

Lumi on maailman puhtain, viattomin, valkoisin runo. Lumi on taivaan henkäys, joka murenee jalkojemme alla monitahoiseksi lumivalkoiseksi mosaiikiksi.

On tosi kaunis tuo valkoinen lumi nyt keväisen auringon paisteessa. Eipä se ilmesty jokaisella maapallon puolella ja kolkalla! Ja senpä takia se ei ole jäänyt huomaamatta uteliaalta ihmiseltä. Se on tutkittu jo perin pohjin ja jopa jokainen sen hiutale!

Lumihiutale Talven Kukka

Lumihiutale on lumen suurin salaisuus, moniosaisten tieteellisten raporttien, kiistojen ja tutkimusten aihe. Tähtitieteilijä ja astrologi Kepler julkaisi vuonna 1611 tieteellisen tutkielman “Kuusikulmaisista lumihiutaleista”, jossa hän tarkasteli luonnon ihmeitä jäykän geometrian kannalta.

Sanotaan, ettei kahta samanlaista lumihiutaletta ole. Jotkut ovat hyvin samankaltaisia, mutta yksikään ei ole samanlainen. Lumihiutaleita on kuvattu erilaisilla menetelmillä. Ja sen teki amerikkalainen maanviljelijä Wilson Bentley, joka omisti koko elämänsä lumihiutaleiden kuvaamiseen. Yli 5’000 ainutlaatuisella valokuvalla hänestä tuli kiehtovan lumitieteenalan ylpeä perustaja.

Kukapa meistä täällä pohjoispuolella asuneista ihmisistä ei olisi lapsena ja nuorenakin talvella yrittänyt poimia kämmeneen ja jopa kielellä niitä kauniita lumihiutaleita, jotka hitaasti leijaillen lähestyivät maan pintaa!

Mutta kerran lumi on sulava pois ja muuttuva vedeksi, joka sitten taas uutena talvena saapuu maan pinnalle lumihiutaleina! Eikös tämä ole hieno juttu!?

Näkemiin Talvi ja Tervetuloa Kevät!

viovio
Imatra

Syntymäpaikka Pohjois-Inkeri, Lempaalan pitäjä, Oinaalan kylä, Arvilan talo.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu