Terveellinen Tee-Juoma

Tee, Silkki ja Posliini.
Tee yhdessä silkin ja posliinin kanssa oli yksi tärkeimmistä tavaroista, joita kuljetettiin Suuren silkkitien varrella kirjoittaa Vladislav Strekopytov Moskova, Ria Novosti, 05.05.2020 otsikolla:
Kuolemattomuuden salaisuudet. Mikä tekee teestä niin hyödyllisen terveellisen?
Kirjoittajan mukaan nykyään tee on maailman suosituin juoma veden jälkeen. Uskotaan, että sitä alettiin käyttää lääkkeenä ja piristeenä Kiinassa 3500 – 4000 vuotta sitten. Teen juomaperinne oli levinnyt koko Keski-Aasiaan.
Mikä tahansa tee – musta, vihreä, valkoinen, keltainen, oolong tai puer – on valmistettu saman kasvin, Camellia sinensis, kuivatuista lehdistä.
Teen alkuperäinen salaisuus on, että kaikki Camellia sinensis -lajiin kuuluvat kasvit ovat kaikki ihmisen jalostamia. Luonnossa villinä kasvavia teemuotoja ei ole löytynyt.
Teen parantava voima
Kiinassa ja muissa idän maissa teetä pidetään tutkitusti parantavana juomana. Miellyttävän maun ja aromin lisäksi teejuomalla on monia parantavia ominaisuuksia, jotka perustuvat teelehdissä muodostuneiden sekundaaristen metaboliittien biologiseen vaikutukseen. Nämä kemikaalit auttavat kasvia selviämään, ja kuten käy ilmi, jotkut ovat erittäin hyödyllisiä ihmisille. Erityisesti
- kofeiini,
- katekiinit ja
- L-teaniini.
Kofeiinin vaikutus ihmiseen
Kofeiinin vaikutukset me “kahvinjuojat” käytännössä tunnemme hyvin. Lehti kirjoittaa.
… tämä on vahva psykostimulantti, jota käytetään lievittämään päänsärkyä, lisäämään henkistä ja fyysistä suorituskykyä, poistamaan uneliaisuutta ja masennusta, stimuloimaan hengitystä ja sydämen toimintaa. Suurin osa kofeiinista on mustassa teessä, vähemmän oolong-teessä ja hyvin vähän vihreässä ja valkoisessa.
Joten me juodaan kahvia saadaksemme piristymiseksi tuota kofeiinia. Kuinka paljon sitä on teejuomassa? Tutkimuksia ja vertailuja löytyy paljon eri lähteistä.
Erässä esimerkissä viisaammat tietävät kertoa meille, että
… toisin kuin yleisesti uskotaan, tee sisältää jopa enemmän kofeiinia kuin kahvi. Kun esimerkiksi 100% Arabicasta valmistettu espresso sisältää vain 1,2% kofeiinia, niin korkealaatuisessa Assam-teekupissa tämän aineen osuus voi olla jopa 4%.
Näin siis ainakin yksi vertailu kertoo kofeiinin määrästä teessä.
Eli juommeko teet ja kahvit oikein että niistä olisi enemmän hyötyä kuin haittaa terveydellemme?
Kerran keskustelimmekin jo kahvinjuonnista vapaavuoron blogissani vuonna 2015
Oikein mukavia kevätpäiviä Teen tai Kahvinjuonnin parissa yksin karanteenissa tai sitten pienessä porukassa!
Mielenkiintoinen kirjoitus taas Viola.
Kun katsoo englantilaisia elokuvia siellä keitetään teetä tuli surua tai iloa.
Joskus olen miettinyt ,että miten paljon on tehoa. Kaipa sitä on ja rauhoittahan se lämmin tee kuppi kädessäkin.
Voimia ja pirteyttä koronakevääseen.
Ilmoita asiaton viesti
Sellaisissa kulttuureissa, joissa uskotaan teen parantavan voimaan on omat tärkeät teeseremoniat, joita noudatetaan ja kunnioitetaan. Ehkä se itse maaginen rauhallinen hetki rauhoittaa mieltä ja järjestää ajatuksia.
Niin tämä koronakevät ei ole niin kuin ”eilinen” ja emme ole varmoja palaako se entiselleen kohtakaan..!
Nopeasti ja äkillisesti tilanne muuttui..! Mutta muu ei auta kun meidän täytyy sopeutua ja voimia ja piristystä siihen tarvitaan.
Kiitos Ella Marketta, kun piipahdit lukemaan aiheesta!
Ilahdutit päiväni! 🙂 Pysykäämme terveenä!
Ilmoita asiaton viesti