Jutustelua Italiasta… Verona, Venetsia, Bergamo ja Como kuvissa..

Milanolaisilla on lähellään viisi isoa järveä ja useita viehkoja kaupunkeja suhteellisen lähellä toisiaan ja matkat taittuvat nopeasti hyvillä, vaikkakin kesällä melkoisen ruuhkaisilla teillä. Kesäkuun alussa, jolloin ei vielä ole saksalaisten lomat alkaneet meno sujui vielä suhteellisen nopeasti. Milano – Verona on vain 160 km, ja sieltä Venetsiaan 123 km. joten matkoihin ei kulu liikaa lomalaisen kallista aikaa.

 Gaspare Bertolotti, jota pidetään viulun keksijänä ja joka kuulemma sai  ideansa soittimen muotoon juuri Gardajärven länsirannan ääriviivoista. Tosin tämä Italian suurin järvi muistuttaa useimpien mielestä pikemmin banjoa…ainakin kartasta katsottuna.  Minun mielestäni Sirmione on ollut viehättävin alueen kylistä… mutta, mutta nyt kaikki hienoimmat Valentinon ja muut tyylikkäät kaupat ovat saaneet siirtyä jäätelökioskien alta muualle massaturismin vallattua koko alueen itselleen.

 

Vain 47 kilometrin päästä Milanosta on vanha, ja viehättävä kaupunki Bergamo säilyttänyt vielä oikean tunnelman varsinkin kukkulalla sijaitsevassa yläkaupungissa. Tämä kaupungin vanha osa on köysiradalla yhteydessä Citta Bassaan. Kaupungin kunnianarvoisin rakennus on 1100-luvun romaaninen Santa Maria Maggioren kirkko.

 

Helmi kaupunkien joukossa on Como, joka on vain 40- minutin ajon päässä Milanosta. Roomalaisten perustama Italian silkkipääkaupunki on edelleen tunnettujen milanolaisten muotisuunnittelijoiden kangashankintojen pääkohde upeiden muotiluomusten materiaaliksi.

 Vihreiden rinteiden reunustama ja lumihuippuisten Alppien taustoittama Comojärvi oli jo 1800-luvulla monien romanttisten runoilijoiden suosikkikohde mm. Byron ja Wordsworthin sanotaan viihtyneen täällä, samoin se on innoittanut monia säveltäjiä kuten Verdiä ja Belliniä. Nyt se on enemmänkin rikkaiden milanolaisten suosikkikohde ja hotellien hintatasossa se näkyi myös selvästi, koska meilläkin oli vaikea löytää kohtuuhintaista hotellia. Veneajelu järvellä oli mielenkiintoinen  ja rinteillä hienot talot upeine puutarhoineen olivat näkemisen arvoinen kokemus.  Kuulemma Sofie Lorenkin asuu siellä vakituisesti ja sitä ei sovi ihmetellä, sillä turistien pilaamalta ei Como vaikuttanut miltään osalta..

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu