Saanko esitellä Tallinnan eläintarhasta parhaan ystäväni?

Käväistiin mekin viikko sitten Tallinnassa ystäväporukan kanssa ja kun muut lähtivät läheiseen tavarataloon, niin me taas suuntasimme eläintarhaan, joka on erityisesti minulle tärkeä kohde – lapsenmielinen kun olen.

 

Olen käynyt siellä monena vuonna lähinnä katsomassa ystävääni simpanssia, johon minulla on syntynyt erityinen suhde, ainakin minun puoleltani. Vinkkaan vain kaverini lähelle painamalla käteni lasiin ja Hän sovittelee käpälänsä kättäni vastaan ja sitten katsomme toisiamme nätisti silmiin:)

 

 Tiedä sitten mitä simpanssi pystyy ajattelemaan ja muistamaan, mutta ainakin meillä on juuri ihmisen ja simpanssin perimän yhtäläisyys hätkähdyttävän suuri.

Simpanssi (pan troglodytes) muodostaa gorillan ja orangin kanssa varsinaisten ihmisapinoiden kädellisheimon. Näistä kolmesta simpanssi on epäilemättä tunnetuin ja tieteellisesti eniten tutkittu laji. On mielenkiintoista ajatella, että eri maiden ihmisten dna:n samankaltaisuuden perusteella on arvioitu lajimme kohtaamisesta 50 000 – 150 000 vuotta sitten jonkin luonnonkatastrofin yhteydessä ja jäljelle jäi vain muutamia tuhansia tai kymmeniätuhansia ihmisiä, joiden perua koko nykyinen ihmiskunta on.

 

Laivarannasta on noin 10-minuutin matka taksilla eläintarhaan ja viimeksi se maksoi muistaakseni 14 euroa, mutta jos on vain Tallinassa yhden päivän, niin kovin montaa muuta kohdetta ei sitten ehdi käydäkkään. Simpanssit ovat samassa talossa kuin akvaariot ja ne ovat kiinni siivousta varten ma ja ti, joten kannattaa netistä katsoa ajat, ettei turhaan mene sinne vääränä päivänä.

Joelin hienot iltakuvat saavat kyllä toivomaan taas pitempää oleskeluaikaa, jotta ehtii rauhassa kävelemään myöskin kaupungin upeassa keskustassa ihan rauhassa. Suosittelen.

zzz333

Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään. Albert Einstein

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu